EPSKI DUEL Svi pričaju o finalu Vimbldona iz 2019. godine, ali zaboravljaju možda i najvažniju pobedu Đokovića nad Federerom (VIDEO)
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Novak Đoković i Rodžer Federer su ljuti rivali već skoro 15 godina, odigrali su 50 mečeva, a mnogi njihovi dueli su dobili status "klasika". Naravno, u najsvežijem sećanju je Novakova pobeda u finalu Vimbldona 2019. godine, kad je Srbin spasio dve vezane meč lopte na servirs rivala i stigao do pehara. 

Montreal kao Novakova prekretnica

Mnogi su već zaboravili jednu od najvažnijih pobeda koje je Novak ostvario nad Federerom, koja se desila 2007. godine u finalu Montreala. Jedna je od najvažnijih, jer je bila prva od 27 nad ljutim rivalom, a posebno je bio impresivan način na koji je ostvarena.

Đoković je u prvom setu spasio čak šest set lopti, da bi na kraju poveo 1:0, a posle izjednačenja Federera, uspeo da je treći set dobije u taj-brejku i stigne do pehara, prvog na Mastersima iz serije 1000. U polufinalu je Novak pobedio Nadala, a u četvrtfinalu Endija Rodika, koji je tad bio na vrhuncu karijere. 

Pobeda u Montrealu nad Federerom imala je višestruki značaj za tad 20-godišnjeg Đokovića, koji je sam sebi pokazao da može da pobedi u tom trenutku neprikosnovenog Švajcarca. Pogledajte najzanimljivije detalje sa tog meča i uživajte u potezima velemajstora. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading