Trening fudbalera Crvene zvezde u Antaliji
FK Crvena zvezda
Trening fudbalera Crvene zvezde u Antaliji

FK Crvena zvezda

Trening fudbalera Crvene zvezde u Antaliji, Foto: FK Crvena zvezda

 

Dupli program za petak je završen i drugi današnji trening naših fudbalera trajao je nešto više od sat vremena uz akcenat na uigravanju i završnici.

PROČITAJTE JOŠ:

Malo posle 17 časova crveno-beli izašli su na teren, na kome su se zadržali nešto više od sat vremena. Na programu je bilo taktičko uigravanje i to dan pred meč sa Ludogorecom koji će u subotu od 15 sati moći da se prati u direktnom prenosu na Jutjub kanalu Crvene zvezde.

Sa zagrevanja su puleni Vladana Milojevića ubrzo prešli na ševu koja je trajala gotovo pola sata. Kako je pre podnevni trening bio daleko višeg intenziteta i pređeno je oko šest kilometara, na drugom su radili blažim tempom.

Glavni deo bio je posvećen detaljima u igri, centaršutevima i završnici, dok je jedna manja grupa fudbalera igrala nožni tenis.

Poenta glavne vežbe bila je da štoperi sa centra šalju loptu na bok odakle su bekovi sa obe strane centrirali preko pomoćnih golova ka trojici ofanzivaca čiji je zadatak bio da zatresu mrežu.

Često je šef stručnog štaba Vladan Milojević tražio od igrača da "bockaju" prilikom centriranja, odnosno da na pravi način prebace zamišljenog rivala ispred sebe, pogode određenu tačku u prostoru i tako adekvatno pronađu saigrača između peterca i penala.

I tresla se mreža, ali i prečka, bilo je i nekoliko sjajnih pokušaja makazicama, dok su u više navrata i Zvezdini golmani bili na visini zadatka, a sve to sa ciljem poboljšanja određenih delova igre.

Do kraja priprema crvrno-beli fudbaleri odigraće još tri kontrolne utakmice. Posle duela sa Ludogorecom, 5. februara odmeriće snage sa Rabotničkim, a tri dana kasnije izlaze na megdan Mariboru. Povratak u Beograd zakazan je za 9. februar.