Sportske igre mladih
Alo!/Promo
Sportske igre mladih, Foto: Alo!/Promo

* Danas su završene Sportske igre mladih za Srbiju

* To je ujedno bilo šesto po redu održavanje SIM

* Evropski komesar za proširenje Johanes Han i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovali su na ceremoniji zatvaranja

Državno finale Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju, šesto po redu, završeno je danas na Adi Ciganliji, a ceremoniji svečanog zatvaranja prisustvovali su Evropski komesar za proširenje Johanes Han i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsednik SIM i osnivač Zdravko Marić istakao je da je ponosan na rezultate SIM u Srbiji.

"Sve veći broj dece na tamičenjima SIM u Srbiji je naš pravi uspeh, a takođe je bitno da Igre promovišu fer-plej i prijateljstvo, koji su na kraju važniji od pobede", rekao je Marić i posebno se zahvalio na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Poslednjeg dana odigrano je finale u malom fudbalu, a na regionalno finale u Split ide ekipa Opova, koja je bila bolja od Zlatibora 2:0.

Takođe, proglašeni su pobednici u odbojci na pesku, odbojci i između dve vatre.

Ove godine u Srbiji je na takmičenjima SIM učestvovalo više od 75.000 dečaka i devojčica, iz 38 gradova, a na finalu je učestvovalo 2.349 osnovaca.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ceremoniji svečanog zatvaranja prisustovali su i predsednik OKS Božidar Maljković, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, prvi čovek Saveza za školski sport Željko Tanasković i drugi.

Regionalno finale počinje u Splitu 15. avgusta.

BONUS VIDEO:

Filip Krajinović o potezu koji je obišao svet, Vimbldonu, Đokoviću i Federeru...