Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

 

 

Kraj. Srbija je izgubila od Argentine u četvrtfinalu SP u Kini. Naši su poraženi rezultatom 97:87. Ne idemo u polufinale.

10' Kampaco pogađa za dva. Ovo je nemoguće. Sada i zakucava Skola, nema više nade za bilo šta. Sada i Bogdan maši dve trojke, 95:85 za Argentinu. Skola ima dva bacanja, precizan je oba puta. Lučić pogađa na drugoj strani, 97:87.

9' Rampa Jovića stiže kasno, Kampaco opet pogađa. Micić ima dva slobodna bacanja, pogodio je. Bogdan za tri! Ulazi! Argentina traži tajmaut. 

Micić je ovim simbolom odao počast majci

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 10.09.2019. 14:32 Posebnu pažnju u uzbudljivom duelu Srbije i Argentine za mesto u polufinalu Svetskog prvenstva u Kini izazvao je Vasilije Micić. Foto: Alo/Marko Metlaš Uprkos vesti da mu je umrla majka, sjajni košarkaš doneo je tešku odluku i ostao uz saigrače u važnim bitkama za svetsku krunu.

8' Nismo uspeli da odbranimo Skolu celu utakmicu, opet je pogodio isto polaganje. Pogađa Bogdan, opet smo na manje od 10 poena razlike.

7' Pogodak Kampaca je priznaje, ima priliku za 2+1. Pogađa, rezultat je 85:76. Lučić maši za tri. Skoli ulazi lopta u koš, imaće i dodatno bacanje. Sada je +11 za Argentinu. Oba puta precizan Bjelica sa penala, smanjio je.

Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

6' Opet ista kombinacija Argentine, Kampaco pogađa za dva. Vraća Bjelica za tri, šest razlike za Argentinu. Odbija se lopta od noge Bjelice u napadu, lopta za Argentinu.

5' Izlazi lopta iz koša Argentincima, ali onda Skola pogađa odbitak. Energija nam je potrebna u odbrani, ali je nikako nemamo. Skola - laki poeni za Argentince, sada je +7. 

4' Nema više nikakvog smisla, i Garino je pogodio za tri. Đorđević traži tajmaut, +4 je za Argentinu. Bjelica je na parketu. Bogdan pogađa jedno bacanje, 76:73 za Argentinu. Još jedan promašaj Srbije za dva.

Srbija - Argentina

Alo/Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: Alo/Marko Metlaš

3' Bogdanović ulazi umesto Micića. Opet Kampacov za tri poena, deluje da bi do ujutru mogli ovako da pogađaju Argentinci. Jović vraća dvojkom, pre toga lepa finta. 

2' Dosuđen faul Simonoviću. Ipak, sjajna Srbija u odbrani. Jokić blokiran. Kampaco pogađa za tri, prelaze u vođstvo Argentinci.

1' Prvi napad za Srbiju, Gudurić!!! Pogađa za tri! Vodimo! 70:68! Skola maši, za njim i Jokić. Potom Jović pravi faul.

ČETVRTA ČETVRTINA

10' Srećom, Argentinci su prekombinovali u napadu, čak su pokušali da ponize Srbiju. U poslednjem napadu Micić maši obruč, a Argentinci za četiri i po sekunde ne uspevaju. 68:67 za Argentinu na kraju četvrtine.

Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

9' Faul nad Bogdanovićem, dug i nepovezan napad Srbije je prethodio. Bogdan pogađa dva bacanja, opet smo na jedan poen zaostatka. Milutinov! Sjajna rampa!

8' Milutinov je napravio faul u odbrani kada je već trebalo da bude naša lopta nakon promašaja. Dek pogađa oba, vraćaju +3 Argentinci. Milutinov se nije snašao pod košem protivnika, zatim i napravio faul u odbrani. Loš minut za njega. 

7' Bjelica!!!!!! Trojka iz koraka! Kako nam je ovo trebalo! Sada ima bacanja, nažalost pogodio je samo jedno. Na -1 su naši. 

Grci povukli potez koji dovodi u pitanje celo Svetsko prvenstvo

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 10:08 Mnogi su na njihovoj strani. Brazil - Grčka, Foto: EPA/Fazry Ismail Košarkaški savez Grčke je zatražio reakciju nadležnih zbog suđenja na Svetskom kupu u Kini. Reprezentacija Grčke nije uspela da se plasira u četvrtfinale, a za to kao krivce navode i arbitre.

6' Vildoza je srećom nagazio liniju, a naravno da je pogodio šut. Lučić! Sjajno zakucavanje! Odlično mu je otvorio mnogo prostora Jokić.

5' Ni sad ne ulaze Bjelici poeni, naša klupa dobija tehničku. Rezultat je 64:59 za Argentinu, a nakon dobre odbrane Lučića sudija svira grešku u koracima protivniku. 

4' Lučić lepo ubacivanje, pogodili smo, zatim umalo da Jokić izgubi loptu nakon dobre krađe u odbrani.

Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

3' Bjelica opet maši za tri, slab procenat za Srbiju na ovom meču. Sa druge strane, opet Argentina pogađa trojku. Priliku za 2+1 ima Nikola Jokić. Pogađa. Dobra odbrana Srbije, zatim Jokić dobija opet priliku da sa slobodnih bacanja popravi rezultat. Uradio je to, 59:57.

2' Jokić promašuje za tri. U nastavku je Jović udaren, dobija Srbija napad. Lagano opet Argentinci dolaze do pogotka, 56:52. 

1' Prvi napad za Argentinu u drugom poluvremenu. Hvata Bjelica u odbrani. Bogdanović!!!! Za tri! Idemo! 

TREĆA ČETVRTINA

Kraj poluvremena. Srbija gubi od raspucane Argentine rezultatom 54:49.

10' Jokić postiže koš, 52:46. Dobra odbrana Srbije, a onda faul nad Bjelicom. Pogađa jedno Bjelica, a onda Simonović pravi faul u skoku za loptu u napadu. Skola je precizan oba puta, 54:47. Bogdanović u poslednjem napadu asistira Jokiću koji pogađa za - 54:49.

Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

9' Jokić pod košem! Odbojkom nam vraća -5. I opet trojka: Garino. 9/14 imaju Argentinci za tri.

8' Pogađa Bogdan za tri! 45:40! Brzo uzvraćaju "gaučosi", ali i Bogdan njima. Ipak Skola, preko Jokića pogađa za 49:42.

7' Svaka trojka ulazi Argentincima, nerealno je šta se dešava, idu na +8. Jović trojka! Hajmo! Bogdan je igrao nogom, šteta, napad za Argentinu se nastavlja. I opet trojka... neverica. Osmi šut za tri koji ulazi Argentincima. 

Pogledajte kako je izgledao Vasa Micić na zagrevanju! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/Marko Metlaš iz Kine! DATUM I VREME: 10.09.2019. 13:19 Miciću je preminula majka, ali je on rešio da ostane sa reprezentacijom. Vasilije Micić , Foto: AP Photo/Andy Wong Uprkos teškoj porodičnoj tragediji koja ga je snašla Vasa Micić odlučio je da ostane uz reprezentaciju i igra na meču protiv Argentine.

6' Jokić započinje novi napad, najzad dobra odbrana Srbije. Lučić sjajan u ofanzivnom skoku, ali opet su naši prokockali napad. 

5' Pogađa Nikola Jokić dodatno bacanje, Srbija ide na -5. Ovo je neverovatno, Vildoza pogađa novu trojku. Simonović! Za tri! Evo je prva za nas, iz šestog pokušaja!

4' Dek Pogađa bacanje, 36:28. Sa druge strane Jokić na asistenciju Jovića pogađa koš i imaće priliku za 2+1. Ulazi Simonović u igru.

Srbija - Argentina

ALO Foto: Marko Metlaš

Srbija - Argentina, Foto: ALO Foto: Marko Metlaš

3' Bogdanović!!!!!! Zakucava 28:27 za Srbiju! Vildoza nažalost pogađa za tri, zatim i Marjanović pravi faul nakon izgubljene lopte Srbije. I opet Vildoza za tri! Sve pogađaju Argentinci, +7 je za njih sada.

2' Gudurić i Marjanović se nisu snašli, onda kontra Argentinaca i Fjelerup lagano završava. Đorđević traži tajmaut. Usledio je pokušaj za tri Srbije, ali neuspešan. Bjelica je probao još jednom, opet promašaj.

1' Vasa Micić pogađa 2+1 i dovodi Srbiju u prednost, 26:25. Svaka čast!

DRUGA ČETVRTINA

10' Opet ne sviraju faul nad Bjelicom u napadu. Ali sviraju na drugoj strani Argentincima tehničku. Tako je! Bjelica pogađa jedno, 23:23. Ipak, naši su opet imali manjak koncentracije u odbrani, Argentina na kraju četvrtine ipak vodi - 25:23.

9' Opet nam je odbrana kiksirala, ali Bjelica je uspeo da vrati dvojku. Argentina na +1, vrlo uzbudljiva deonica. Lučić!!!!!!! Kakva blokada! Svaka čast, u nastavku Gudurić pogađa.

8' Publika uzvikuje Vasino ime! Jokić nažalost gubi loptu u napadu, Bjelica mora da pravi faul. Još jedna trojka za naše protivnike, 3/4 imaju za tri poena. 19:16.

7' Lagano Bjelica, izjednačili smo - 16:16! Ušao je Vasilije Micić. Sada Argentinci maše trojku.

6' Pogodio je Jokić za 10. poen Srbije, ali odmah smo još jednom kažnjeni za bledu igru u odbrani. Nakon toga i Bogdan pogađa bacanja. Lepa asistencija Gudurića za Jokića, 16:14! Smanjili smo!

5' Lučić dobar sa penala, pogađa oba i Srbija smanjuje na -5. U nastavku faul nad Jokićem.

4' Lučić pogađa! Iz trećeg pokušaja, prethodno nisu bili precizni Raduljica i Jokić. 12:6. Bogdan na liniji bacanja, pogađa 1/2. Argentinci ipak bez greške, vode 14:7.

Prijatelj mu je tragično poginuo, a sutra ga čeka odlučujuća bitka! Bogdanova poruka ledi srce (FOTO)

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 19:21 Poslao poslednji pozdrav legendi. Bogdan Bogdanović, Foto: Alo!/Vladimir Marković Odlazak Dalibora Andonova Grua ostavio je rupu na domaćoj muzičkoj sceni koja se nikad neće popuniti. Brojne poznate ličnosti odale su počast pokojnom reperu, a među njima i Bogdan Bogdanović.

3' Nesportska Miroslava Raduljice. Garino je pogodio oba bacanja, 9:4 za Argentinu. Bez greške Argentina zasad, Skola pogađa za tri. Jović nije precizan za tri. 

2' Jokić pogađa prve poene. Ipak, "gaučosi" brzo uzvraćaju. Jović nije supeo da ostavi pas Bogdanovića, ali dobri naši u odbrani. Jokić rešava pod košem Argentinaca.

Bogdan iznenadio Mutu u tunelu, morao munjevito da reaguje! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 10.09.2019. 13:00 Pobednik meča Srbija - Argentina u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela Sjedinjene Američke Države - Francuska. Bogdan Bogdanović i Miroslav Nikolić, Foto: rts printscreen Košarkaši Srbije silno su motivisani pred duel protiv Argentine u četvrtfinalu Svetskog prvenstav u Kini.U kakvom raspoloženju naš tim dočekuje ovaj duel najbolje govori snimak iz tunela pred izlazak na zagrevanje.

1' Argentina stiče rano vođstvo, 2:0. Stefan Jović sa druge strane nije iskoristio napad na pravi način, pa je usledila i trojka Argentinaca. 5:0.

13:00 Meč počinje. 

12:45 Atmosfera u timu je na dobrom nivou.

srpski košarkaši pred meč sa Argentinom, Srbija

Alo/Marko Metlaš

srpski košarkaši pred meč sa Argentinom, Srbija, Foto: Alo/Marko Metlaš

12:25 Momci su spremni da ostave srce i znoj na terenu.

Arena: Donguan 

Sudije: Kristijano Maranjo (Brazil), Tolga Sahin (Italija), Majkl Vejland (Kanada) 

SRBIJA: Marko Simonović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Miroslav Raduljica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Nikola Milutinov, Vasilije Micić, Marko Gudurić, Stefan Jović

Trener: Aleksandar Đorđević

Amerikanci bez pardona, razbili ih i ostvarili učinak vredan svakog respekta!

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 16:47 Sve pobede! Brazil - SAD, Foto: AP/Ng Han Guan Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Brazil sa 89:73 u poslednjoj utakmici druge faze Svetskog prvenstva. Amerikanci su zabeležili petu pobedu na turniru, imaju maksimalan učinak i u četvrtfinalu će igrati sa selekcijom Francuske.

ARGENTINA: Nikolas Brusino, Agustin Safaro, Fakundo Kampaco, Gabrijel Dek, Markos Delia, Maksimo Fjelerup, Tajavek Galiazi, Patrisio Garino, Nikolas Laprovitila, Lusio Redivo, Luka Vildoza i Luis Skola

Trener: Serhio Ernandez

Gru je napravio šalu o srpskim košarkašima, više ništa nije stigao da objavi! Legenda (VIDEO)

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 17:44 - 09.09.2019. 17:52 Neka mu je laka zemlja. Dalibor Andonov Gru, Foto: Screenshoot Youtube Legendarni srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod imenom Gru, poginuo je kod Nautičkog kluba "Zemun" nakon što je prilikom paraglajdinga upao u vodu.

Srbija igra četvrtfinalni meč Mundobasketa protiv Argentine od 13:00 časova. Ovo je najvažniji duel za "orlove" u dosadašnjem toku šampionata, jer se više nema pravo na popravni. Ukoliko prođe, Srbija ide u polufinale gde su velike šanse da ih čeka SAD.

Grci povukli potez koji dovodi u pitanje celo Svetsko prvenstvo

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 10.09.2019. 10:08 Mnogi su na njihovoj strani. Brazil - Grčka, Foto: EPA/Fazry Ismail Košarkaški savez Grčke je zatražio reakciju nadležnih zbog suđenja na Svetskom kupu u Kini. Reprezentacija Grčke nije uspela da se plasira u četvrtfinale, a za to kao krivce navode i arbitre.

Selektor Aleksandar Đorđević istakao je neke od vrhunskih kvaliteta koji krase Argentinu.

Aleksandar Đorđević

ALO Foto: Marko Metlas

Aleksandar Đorđević, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

"Reprezentacija koja je pobedila sve ekipe, igraju lepršavu, pravu argentinsku košarku, sa mnogo asistencija, dodavanja, nesvakidašnjih poteza vezanih za dva plejmejkera, motore ekipe, Laprovitolu i Kampaca, uz amblem Argentine već dve decenije, Luisa Skolu. Imaju igrače poput Deka, Brusina, koji su se digli klupski, uz Deliju čine okosnivu tima. Vildosa unosi ekstra energiju, odličan je u tranziciji napadačkoj", smatra srpski selektor.

Podsetimo, naša reprezentacija je prva dva segmenta prvenstva u Kini završila sa četiri pobede i jednim porazom, i to u posledenjem meču protiv Španije.

 

 

 

Komentari (5)

loora

10.09.2019 15:09

Ma bitno da su Papuu-Novu Gvineju pobedili sa 50 razlike.

zulu

10.09.2019 15:16

Argentina pobedila Zeceve

ax

10.09.2019 15:16

Falili su nam još Đorđe Gagić i Veličković. Ponovo tvrdim samo radi klubskih boja otpali su Kalinić i Nedović da bi sigurno mesto imali Lučić i Milosavljević. Na SP išla su imena a ne ekipa. Otići na SP sa tri niska i devet visokih igrača je suludo. Ameri došli sa jednim sentrom ibta centar igra minut dva po meču. Ova košarka je prošlost igrali smo košarku iz vremena SSSR. Sporu, lenju, gnjavatorsku, ružnu za gledanje. Đorđeviću u Bolonju i nevraćaj se.

gaga

10.09.2019 15:21

Đorđević nikada neće biti veliki trener. Sa ovakvim timom ne uzeti ništa, bolje bi igrali bez trenera. Ostavka bi bila moralni čin.

Jovan

10.09.2019 16:16

Kakav bezobrazluk...