Janis Adetokunbo Grčka
AP Yorgos Karahalis
Janis Adetokunbo Grčka

AP Yorgos Karahalis

Janis Adetokunbo Grčka, Foto: AP Yorgos Karahalis

* Srbija i Grčka ostvarile su po dve pobede na Akropolis kupu

* Srbija je u subotu bila bolja od Italije, dok je Grčka savladala Tursku

* U nedelju se sastaju: Italija - Turska i Grčka - Srbija

Košarkaški reprezentativci Grčke savladali su Tursku rezultatom 84:70 pred svojim navijačima u drugom meču na Akropolis kupu. Ovo je bio drugi trijumf Grka na Akropolis kupu, pošto su u prvom meču ubedljivo savladali reprezentaciju Italije, koja se "nije bolje provela" ni protiv Srbije.

NBA trio Srbije uništio Italijane! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 17.08.2019. 19:36 Srbija je u Atinu otputovala bez Teodosića i Lučića, a sada je poznato da na Mundobasket neće putovati Dragan Milosavljević. Srbija - Italija Akropolis kup, Foto: twitter.com/HellenicBF Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - Italija na portalu Alo!

Grke je do novog trijumfa vodio iskusni član drugoligaša Olimpijakosa, Jorgos Printezis koji je ubacio 18 poena, dok ga je ispratio Janis Adetokumbo sa 16 poena, 10 skokova i 5 asistencija.

Foks neće igrati na Mundobasketu! (FOTO)

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 17.08.2019. 21:39 Ovaj otkaz znači da će Derik Vajt, košarkaš San Antonija, gotovo sigurno igrati na Mundobasketu. Greg Popović , Foto: profimedia * Mundobasket u Kini na programu je od 31. avgusta do 15.

Dvocifreni su bili i Jorgos Papajanis sa 12, kao i Nik Kalates sa 11 postignutih poena. U redovima Turske, Furkan Korkmaz je postigao 25 poena, skočio je 8 puta, a 5 puta asistirao.

PROČITAJTE JOŠ:

Ersan Iljasova je takođe bio veoma dobro raspoložen i briljirao u turskom timu sa 16 postignutih poena. Reprezentacija Grčke će u nedelju od 19 časova i 30 minuta igrati sa Srbijom, dok će Turska od 17 časova igrati sa Italijom.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket