košarkaši Srbije
Alo/Marko Metlaš
košarkaši Srbije

Alo/Marko Metlaš

Foto: Alo/Marko Metlaš

Izabranicima Aleksandra Đorđevića predstoji borba za plasman od petog do osmog mesta, ali i osluškivanje rezultata u preostala tri meča četvrtfinala jer će samo dve najbolje plasirane evropske reprezentacije izboriti kartu za Tokio 2020. godine.

Da bi Srbija pre kvalifikacionog turnira izborila mesto na Olimpijskim igrama neophodno je da u polufinale ne prođe više od jedne evropske selekcije.

Pročitajte još:

Takav epilog znatno otežava činjenica da će jedan predstavnik Starog kontinenta biti pobednik četvrtfinalnog susreta između Španije i Poljske, pa "orlovima" preostaje da nevijaju za Sjedinjene Američke Države protiv Francuske, i Australiju protiv Češke.

Čak i u slučaju takvog raspleta,  Srbija bi morala da u borbi od petog do osmog mesta zauzme bolji plasman od Francuza i Čeha.

Pogledajte kako je izgledao Vasa Micić na zagrevanju! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/Marko Metlaš iz Kine! DATUM I VREME: 10.09.2019. 13:19 Miciću je preminula majka, ali je on rešio da ostane sa reprezentacijom. Vasilije Micić , Foto: AP Photo/Andy Wong Uprkos teškoj porodičnoj tragediji koja ga je snašla Vasa Micić odlučio je da ostane uz reprezentaciju i igra na meču protiv Argentine.

U sliučaju da naša reprezentacija završi takmičenje iza dve ili više evropskih reprezentacija, poslednja nada je kvalifikacioni turnir koji će biti održan 2020. godine.

Naredni izazov izabranike Aleksandra Đorđevića očekuje u četvrtak od 13 časova protiv poražene reprezentacije u susretu SAD - Francuska.

Bonus video: Srpski navijači u Kini