Boban Marjanović
KSS
Boban Marjanović

KSS

Boban Marjanović, Foto: KSS

* Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta

* Srbija se nalazi u grupi D, u kojoj će igrati protiv Italije, Angole i Filipina

* Boban je pojačao redove Dalas Maveriksa ovog leta

Reprezentacija Srbije otuptovala je u Kinu gde će da igra na Svetskom prvenstvu, a Marjanović je dao izjavu za medije neposredno pred odlaska.

Naši košarkaši su imali uspešan pripremni period pošto su osvojili Akropolis kup u Grčkoj, pobedili su Italiju, Tursku i domaćina ovog takmičenja. Senku na ovaj uspeh su bacile dve povrede, prvo Teodosić pa i Milosavljević.

Suze su same potekle: "Vidimo se ludaci, srećno!" (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.08.2019. 16:59 Velika šteta zbog povrede! Dragan Milosavljević, Foto: twitter/scentrala * Mundobasket je na programu od 31. avgusta * Danas su reprezentativci Srbije krenuli put Kine * Povrede na pripremama su doživeli Teodosić i Milosavljević Košarkaška selekcija Srbije 20.

"Pre svega, očekuje nas dug put do Kine. Imali smo jedan dan da se oporavimo od puta u Grčku na Akropolis kup, operemo veš i da se spremimo za novo putovanje" - našalio se Boban Marjanović i nastavio u ozbiljnijem tonu:

"Čeka nas uzbudljiv turnir, baš kao što je i dosadašnji tok priprema bio interesantan. Očekuje nas velika borba u Kini, ali mislim da mi još nismo na nivou na kojem možemo da budemo – imamo još mnogo prostora za napredak. Za sada smo pobedili u svim mečevima tokom priprema, iako to ne mora mnogo da znači jer utakmice nisu takmičarske, ali pokazuje da mi svakom protivniku pristupamo veoma ozbiljno. To će biti slučaj i na turniru na kojem idemo ka najvišem cilju" - dodao je centar naše reprezentacije.

"U Partizanu sam naučio da se nosim sa pritiskom!"

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 20.08.2019. 16:43 - 20.08.2019. 16:56 Bogdanović je godinama prvi strelac naše reprezentacije i od njega se kao i uvek očekuje najviše na ovom turniru, za njega pritisak ne postoji! Bogdan Bogdanović, Foto: KSS * Mundobasket je na programu od 31.

Novinari su ga upitali za mogući duel sa reprezentacijom Amerike i prokomentarisao je na kom mestu su najbolji:

Na kraju su novinari pitali Marjanovića da komentariše i potencijalni susret sa reprezentacijom SAD, koju su neki potcenili zbog brojnih otkaza.

"Generalno mislim da ne bi trebalo da komentarišemo protivnike, već da se bavimo sobom i uvek gledamo samo onaj tim protiv kojeg igramu u narednoj utakmici. Što se tiče SAD, svi znaju da su to fantastični igrači pod vođstvom jednog od najboljih trenera na svetu i niko ne bi trebao da ih otpiše na bilo koji način. Selektor Greg Popović znaće da izvuče najbolje od svakog igrača na tom rosteru"- zaključio je novi košarkaš Dalas Maveriksa!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda