Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Srbija - Španija

ALO Foto: Marko Metlas

Srbija - Španija, Foto: ALO Foto: Marko Metlas

Srbija je izgubila od Španije u meču koji je odredio put reprezentacija od četvrtfinala Mundobasketa, pa nadalje. Nažalost, potencijalni rival srpskog tima u polufinalu je sada Amerika, a naši igrači nisu krili razočaranje. 

"Čestitam Španiji, isprašili su nam tur. Nismo eliminisani, moramo da izvučemo samo pozitivno. Bili su nam težak rival, iskusniji tim. Moramo da izvučemo najbolje iz ovog meča", smatra Bogdan Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Aleksandar Đorđević odgovorio je na više pitanja o samom meču. Njegove impresije su naravno negativne, ali svestan je da naš tim mora da gleda napred.

- Čestitam Španiji. Definitivno bolji tim. Izbacili su nas iz igre, naš plan nismo mogli da sprovedemo, nismo mogli da odgovorimo na promene odbrane. Nedopustive izgubljene lopte, 17 za ovakvu utakmicu je neverovatno. Igrali smo jako. Ne sviđa mi se glupa reakcija, možemo da izgubimo sa njim, ali moraš da ostaneš na terenu i budeš jedan od lidera. Vraitli smo se sa srcem, jakom odbranom, izbacili ih, sjajno su pogađali, ali su naše defanzivne greške bile toliko očigledne. Ne sme to protiv Ššpanije. Iskusan je to tim, sjajni bekovi, fantastični plejmejkeri sa još jednim Markom Gasolom, koji je bio ključ,. Bili su bolji, skratili su rotaciju i zaslužili su da pobede.

Aleksandar Đorđević

Alo/Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Кakva reakcija?

- Ovo leto je prvi poraz za nas. Nije došao u najboljem trenutku, iskreno, ali ne gubimo fokus, takmičenje je još tu. Moramo da se osvestimo, da shvatimo da mora da se igra zajedno. Najbolje igramo samo kada delimo loptu, a sada to nismo bili taj tim. Možda su neki igrači hteli individualnu odgovornost da preuzmu, ali to nama ne treba. Mi moramo da igramo našu košarku koju znamo da igramo.

Tajm-auti?
- Dva različita protivnika. Nekada ti tajm upali, nekada ne. Nije to magični štapić. Ali u drugoj četvrtini nije ništa funkcionisalo, samo smo prestali da igramo našu igru. Previše smo razmišljali, nismo se opustili, nismo igrali kako igramo. Кada razmišljaš, mnogo si sporiji fizički. Nismo uspeli da odgovorimo. Nekada tajm-aut upali. Protiv drugih timova je upalilo, sada nije. Moramo da dignemo glavu i da idemo napred.

Srbija neprepoznatljiva protiv Španije, sudija izbacio Jokića, sve najgore zamislivo se dogodilo (FOTO + VIDEO)

Košarkaši Španije pobedili su Srbiju rezultatom 81:69 u poslednjem meču druge faze na Mundobasketu. Kraj meča. Srbija je izgubila od Španije rezultatom 81:69 i to je prvi poraz naše reprezentacije na Mundobasketu u Kini. 10' Pogađa Gasol za 81:69, na manje od minut do kraja meča Srbija gubi sve šanse.

Jokić?

- Da, već smo pričali u svlačionici. Nema dugih sastanaka. On zna. On je čvrst momak, voleo bih da sam ga imao na parketu. To nije izgovor, što naš najbolji centar nije tu. Možemo da igramo bez svakoga, jer moramo. To je situacija koja mora da se razume i nadam se da se neće više desiti.
- On ima sjajnu ličnost. Igrači rastu tokom cele karijere, ne samo do jednog trenutka. Oni rastu do poslednjeg dana. Želim da raste, da shvati kako se igra. On je veliko dete, razumeće.`

BONUS VIDEO:

Tumbaković o odbrani Srbije protiv Portugala: “To je proces i moramo da poradimo na tome...”