Košarkaška selekcija SAD-a
AP Photo/Rick Rycroft
Košarkaška selekcija SAD-a

AP Photo/Rick Rycroft

Košarkaška selekcija SAD-a, Foto: AP Photo/Rick Rycroft

* Košarkaška reprezentacija SAD-a pobedila je selekciju Kanade sa 84:68

* Ekipa Grega Popoviča pre tri dana izgubila je od Australije, što je bio njihov prvi poraz posle 13 godine

* Ovo je Ameriknacima bio poslednji pripremni meč pred Svetsko prvenstvo

Amerikanci, koji se nalaze u Australiji, ovoga puta nije dozvolili iznenađenje i rutinski su savladali oslabljenje Kanađane.

Ekipa Grega Popoviča pre tri dana izgubila je od Australije, što je bio njihov prvi poraz posle 13 godine, ali sada su bili na zadatku.

Urnebesni Edin i legendarni Pešić! Srbija osvaja Svetsko prvenstvo! (VIDEO)

AUTOR: promo DATUM I VREME: 26.08.2019. 15:18 Srbija osvaja Svetsko prvenstvo! Ako legendarni Svetislav Pešić nešto kaže, onda mu treba verovati. Meridianbet, Foto: youtube/Meridianbet Srbija osvaja Svetsko - Meridian daje najveću kvotu! Svetislav Pešić veruje u zlato novih "plavih" i pored toga pokazuje ljudsku veličinu!

Od početka meča su zaigrali odličnu odbranu, Kanada je postigla samo devet poena u prvoj četvrtini i SAD je time nagovestio mnogo bolju igru.

U drugoj četvrtini gledali smo egal i na poluvreme se otišlo s rezultatom 46:31. Džejlen Braun imao je 13 poena na poluvremenu, dok je Donovan Mičel ubacio 12.

Jokić ili Adetokumbo? Grčka ima najboljeg igrača NBA lige, ali Srbija ima najbolji tim!

AUTOR: b92-alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 26.08.2019. 09:34 - 26.08.2019. 10:32 Nije im svejedno, svi žele da im uzmu skalp! Nikola Jokić i Janis Adetokumbo , Foto: twitter/TirandoaFallar * Mundobasket počinje 31. avgusta a traje sve do 15. septembra * Titulu brane Amerikanci, koji će igrati u grupi sa Češkom, Japanom i Turskom.

Tokom nastavka meča aktuelni svetski i olimpijski šampioni samo su održavali razliku, koja je na kraju otišla i preko 20 poena.

Džejson Tejtum

AP Photo/Marcio Jose Sanchez, Fi

Džejson Tejtum, Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez, Fi

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Braun sa 19 poena, Mičel i Voker su postigli 12, dok je Majls Tarner postigao 10 poena.

Kod Kanade istakao se Kajl Vilčer sa 18 poena, Kem Birč je ubacio 13, Pengos je meč završio sa sedam, a za Kanadu nije igrao njihov najbolji igrač Kori Džozef.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra. SAD će igrati u grupi sa Japanom, Češkom i Turskom, dok je Kanada u grupi sa Litvanijom, Australijom i Senegalom.

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda