Aleksandar Đorđević
Alo/Marko Metlaš
Aleksandar Đorđević

Alo/Marko Metlaš

Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš

Selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević razgovarao je sa novinarima u hotelu u Vuhanu, novoj bazi naših "orlova."

PROČITAJTE JOŠ:

"Probudili smo se u pola 7, došli smo avionom od Gvangdžoa do Vuhana i smešteni smo u istom hotelu sa preostale tri ekipe u grupi. Prvobitno je trebalo da imamo trening u 19:15, pa u 16:45 i odlučili smo da ga preskočimo. Portoriko ima strast, atletiku, podmladili su ekipu u odnosu na 2016. i kvalifikacioni turnir. Imaju brze plejeve, Huertas je glavni šuter, solidni su i pod košem. Igraju usku odbranu i probaćemo da nađemo adekvatna rešenja u odnosu na njih. Sutra nećemo imati trening, jednostavno nema vremena jer meč počinje već u 16:30. Dobra nam je koncentracija, danas smo samo trenirali samo u teretani i ojačali telo - nastavio je selektor reprezentacije Srbije.

Srpski selektor je prokomentarisao Portoriko, a upitan je da prokomentariše razliku između nekadašnjeg i trenutnog sastava ove reprezentacije.

Drama u putu, dvojica napustila tim! Ovo nikako nije smelo da se desi

AUTOR: Alo.rs/Marko Metlaš ekskluzivno iz Kine DATUM I VREME: 05.09.2019. 09:06 Svoj naredni meč igraju u petak protiv Portorika. reprezentativci Srbije nakon sletanja u Vuhan, Foto: kss.rs Reprezentacija Srbije uspešno je završila prvu fazu Mundobasketa i sa tri pobede u tri meča završila na prvom mestu D grupe ispred Italije, Angole i Filipina.

"Dosta toga se promenilo. Imaju nekoliko momaka rođenih u Americi, ali sa jakim patriotskim osećajem prema svojoj matičnoj državi. Sadašnji sastav je više koncipiran na atletsku, šutersku igru, na spoljnu liniju, dok su ranije više igrali na centre. Samo da nas povrede zaobiđu jer ne bih želeo da se nekom glupošću neko povredi. Mnogo je ovde ponosnih ekipa koje žele da nas pobede, ali na nama je da ih ograničimo kvalitetom - rekao je Đorđević.

BONUS VIDEO:

Aleksandar Đorđević - "Nisu mi se svidele reakcije igrača na fizičku igru"