Janis Adetokunbo Grčka
AP Yorgos Karahalis
Janis Adetokunbo Grčka

EPA Yannis Kolesidis

Janis Adetokunbo Grčka, Foto: EPA Yannis Kolesidis

U drugoj utakmici prvog kola "Akropolis kupa", domaća selekcija Grčke savladala je izuzetno ubedljivo Italiju 83:63. Grčka je dominirala tokom celog meča, a vodila je i sa preko 20 poena razlike. 

Srbija moćna i nezadrživa protiv Turske! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 16.08.2019. 18:50 Na ovogodišnjem Akropolis kupu pored Srbije i Turske još učestvuju Italija i Grčka. Košarka Srbija - Turska , Foto: twitter.com/HellenicBF Hvala vam što ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - Turska na portalu Alo!

Igrač utakmice bio je Janis Adetokunbo, koji je za 19 minuta na parketu ostvario učinak od 18 poena i osam skokova. Pratili su ga Jorgos Printezis sa 12 poena, te Nik Kalatis sa 11. Ono što može da zabrine selektora Grčke je povreda Kostasa Slukasa koji je morao rano da završi meč zbog povrede lista, 

U redovima Italije najefikasniji je bio Marko Belineli sa 13 poena, s tim, što je van linije 6.75 metara šutirao veoma loših 0/8. Važno je reći da za Azure na ovom meču nisu nastupili povređeni Danilo Galinari i Luiđi Datome.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugog dana Akropolis kupa selekcija Grčke izaći če na megdan Turskoj (19:30), dok će se pre toga sastati Italija i Srbija (17).

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom