Duško Savanović
V. Marković
Nikola Jokić

tanjug

Nikola Jokić, Foto: tanjug

Ako neko nema problem da kaže šta misli, onda je to Duško Savanović. Krilni centar koji je godinama bio jedno od zaštitnih lica „orlova“ za „Alo!“ je napravio analizu onoga što je do sada video od Srbije tokom prva tri pripremna meča, ali otkrio je i šta očekuje od završnice priprema i samog Svetskog prvenstva.

Šiptar na ulici jurio srpske košarkaše SA NOŽEM U RUCI! Ovo što su uradili spasilo ih je sigurne tragedije!

AUTOR: InformerV.Ž. DATUM I VREME: 15.08.2019. 20:30 - 15.08.2019. 21:04 Igor Rakovičević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije detaljno je opisao sled događaja u Udinama Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: FIBA.COM Našu kadetsku košarkašku reprezentaciju ovog četvrtka napao je nepoznati muškarac dok su se mirno šetali ulicama Udinama, gde se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina.

„Orlovi“ će na ovom turniru igrati protiv selekcija Turske, Italije i Grčke, a o aktuelnim dešavanjima u nacionalnom timu za naš list govorio je Duško Savanović.

Nekadašnji igrač Bajerna, Efesa, Valensije i Uniksa ističe da mu se dopada način na koji je Srbija igrala na nekoliko prethodnih pripremnih utakmica.

- Ne mogu da kažem da sam sve mečeve pratio od prvog do poslednjeg minuta, ali sam veoma zadovoljan onim što sam video. Svaki skeptik mogao bi da pronađe neku manu, ukoliko to želi. Ali ako tako gledamo, mane se mogu pronaći i Brazilcima u fudbalu ili Amerikancima u košarci. Po mom mišljenju, igramo veoma dobro i sviđa mi se kako je selektor Đorđević uklopio tim - počeo je Savanović.

O tuči u Atini

Srbija dugo čeka na trofej s Akropolis kupa, a Savanović je bio akter čuvenog duela između Grčke i Srbije, koji je završen velikom tučom igrača.

- Pamtim ga po budalaštinama i tenzijama koje nisu bile na mestu. Tu je bilo svega, sportske politike koja se muljala i nije trebalo ni nama ni njima ono što se desilo. Posle toga smo svi ostali u dobrim odnosima. Međutim, desilo šta se desilo i jedan nepotreban incident bacio je mrlju na fenomenalan turnir. A tuča kao tuča, borili smo se, oni za njih, mi za nas… Glupo je što se tako završilo i takvim stvarima nije mesto u sportu.

 Sve oči na ovom turniru biće uprte u Nikolu Jokić jer se centar Denvera posle „pauze“ vratio u nacionalni tim.

- Bio je već u reprezentaciji i za njega ovo nije ništa novo. Takav je tip igrača da mu nije teško da se uklopi u bilo koji sistem, a mislim da ni ostalima neće biti teško da se naviknu na njegov stil igre. Reprezentacija je kruna karijere, tako da je zadatak svakog od njih da dođe i da da sve od sebe. Na selektoru je da odluči kako će tim igrati, a ja kao navijač pretpostavljam da će se igrati na Jokića i da će on biti centralna figura. Međutim, ne bi trebalo da se zavaravamo da ulogu lidera neće preuzimati Bogdanović ili Micić i Gudurić. Ti momci su nosioci igre u svojim timovima i svakako se to od njih očekuje.

Raspored Akropolis kupa

Petak, 16. avgust

Srbija-Turska 17

Grčka-Italija 19.30

Subota, 17. avgust

Italija-Srbija 17

Grčka-Turska 19.30

Nedelja, 18. avgust

Turska-Italija 17

Grčka-Srbija 19.30

 Povreda kapitena Miloša Teodosića bacila je senku na sve do sada urađeno, budući da je njegov nastup na Svetskom prvenstvu sada pod znakom pitanja.

- Izostanak bilo kog igrača bi se osetio, a pogotovo kada je u pitanju neko kao što je Miloš Teodosić. Bez svakoga se može i niko nije nezamenljiv. Pa i Amerikanci su našli zamenu Džordanu, ali da će biti veliki nedostatak, to je jasno. Trenutno nemamo igrača sa takvim iskustvom i znanjem na poziciji kreatora igre. Imamo jedino Stefana Markovića, ali on više ne igra za reprezentaciju. Njegovo iskustvo bi moglo da nam nedostaje. Međutim, ukoliko Miloš ne bude igrao, to će otvoriti prostor za neke druge igrače koji će imati priliku da potvrde kvalitet.

Prema rečima Savanovića, atmosfera koja se stvorila pred ovo prvenstvo je dobra, ali da ona ni ranije nije bila uzdrmana.

- Atmosfera je u reprezentaciji uvek bila dobra, kako u mojoj generaciji, tako i u ostalim. Igrati za svoju zemlju je nešto prelepo i nema tu puno uticaja sa strane, od medija, javnosti, kao što to možda deluje. Oni uvek lepo funkcionišu kada se okupe, nešto slično kao proslava mature. Tu ne može da se desi nešto što bi poremetilo odnose.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO

Alo! U Kopenhagenu: Trening fudbalera Crvene zvezde na “Parken” stadionu