Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije
FIBA.COM
Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije

FIBA.COM

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: FIBA.COM

Našu kadetsku košarkašku reprezentaciju ovog četvrtka napao je nepoznati muškarac dok su se mirno šetali ulicama Udinama, gde se održava Evropsko prvenstvo za igrače do 16 godina.

Prikupljeno preko pet miliona dinara za inkluzivna igrališta!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 15.08.2019. 17:54 - 15.08.2019. 18:17 UNICEF je globalni lider u sprovođenju programa sport za razvoj koji dostiže 10 miliiona dece u više od 40 zemalja, kroz sportske aktivnosti koje su sprovedene u poslednjih 5 godina Tomaševic i UNICEF u radnoj poseti igralistu na Adi Ciganliji, Foto: UNICEF Dejan Tomašević, generalni sekretar KSS je sa partnerima iz UNICEF-a, posetio lokaciju na Adi Ciganliji na kojoj će se izgraditi inkluzivno igralište.

Momci koji brane naš nacionalni dres preživeli su pravu dramu u italijanskog gradu gde se održava Evropsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina. Za sada neidentifikovani Šiptar napao je srpske dečake nožem, a na svu sreću sprečena je velika tragedija.

Igor Rakovičević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije detaljno je opisao sled događaja u Udinama.

Sale Đorđević ne gubi nadu: Teo još nije otpisan za Mundobasket!

AUTOR: B92/V.Ž. DATUM I VREME: 12.08.2019. 22:23 - 12.08.2019. 22:31 Selektor je potvrdio da je Teodosić otputovao za Bolonju kako bi obavio dodatne lekarske preglede Aleksandar Đorđević na meču u Kaunasu, Foto: kss.rs * Srbija je i drugi put u dva dana pobedila Litvaniju * Bogdanović je postigao 27 poena * "Orlovi" igrali bez Miloša Teodosića Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da i dalje postoji mogućnost da Miloš Teodosić zaigra na Mundobasketu.

- Deca su dobila slobodno da se prošetaju po Udinama. Šetali su sa obeležija naše reprezentacije. Odnekud se pojavio Šiptar koji je počeo da ih prati i da ih vređa, da viče "Kosovo je Albanija". Naši momci su lepo vaspitani, nikoga nisu hteli da vređaju, pokazali su mu da samo prođe i da ih ostavi na miru. Međutim, on je nastavio da ih prati i dobacuje da bi u jednom momentu sišao sa bicikla, izvadio nož i krenuo da ih napadne. Na svu sreću, naši dečaci su uspeli da pobegnu u hotel i odmah nam ispričali šta se desilo - rekao je Igor Rakočević za "Informer".

Kako je rekao nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, odmah je kontaktirana FIBA i čeka se njihov odgovor, a nije Rakočević propustio priliku i da se dotakne utakmice četvrtfinala protiv Španaca gde su naši igrači ozbiljno oštećeni i uskraćeni plasmana na Svetsko prvenstvo.

- Odmah smo kontaktirali FIBA, čekamo njihovu reakciju. Tražićemo zaštitu za naše dečake koji su doživeli veliki strah. Hvala Bogu da niko nije povređen - dodao je potpredsednik KSS i nastavlja:

PROČITAJTE JOŠ:

- Posle velike krađe u četvrtfinalu protiv Španije gde su sudije oštetile naše momke ostavivši ih bez plasmana na Svetsko prvenstvo dešava se ovakav napad. Čekaćemo reakciju nadležnih i verujemo da će krivac biti pronađen - zaključio je Rakočević.

BONUS VIDEO

Alo! U Kopenhagenu: Trening fudbalera Crvene zvezde na “Parken” stadionu