Srbija - Portoriko
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Portoriko

ALO!/Marko Metlaš

Foto: ALO!/Marko Metlaš

"Pre prvenstva sam doneo odluku, ali nije u redu da se priča o tome. Ide život u drugom pravcu. Leto želim da posvetim familiji. Sve smo prošli zajedno, nije bilo lako. Povrede, sistem, sve je bilo jako zahtevno. Opet, s druge strane, veliku zahvalnost dugujem ljudima iz Košarkaškog saveza Srbije, Daniloviću, Đilasu koji me je postavio i Bodirogi kao direktoru. Hvala svim saradnicima koji su svih godina bili tu, napravili smo jako dobru sredinu radnu, iskrenu. Zahvalan sam i svim igračima koji su bili ovde, zajedno smo se digli, zajedno su me digli. Mnogo im dugujem, neizmerno ću da budem zahvaln uvek", rekao je odlazći selektor Srbije.

 

Pročitajte još:

Đorđević je potom sumirao utiske sa poslednje utakmice.

"Čestitam Bogdanu na sjajnom turniru. Ovo je bila fenomenalna utakmica, a on je bio lider. Moramo da radimo na tome da imamo odbranu kakvu smo imali. Očigledno je da nismo svi došli da igramo za pobedu, fizičku, kost u kost, kako propovedamo i učimo sve. Možda je to zbog vremena koje smo proveli zajedno, možda zbog ugovornih obaveza koje imaju. Ipak, odigrali smo odličnu utakmicu", rekao je Đorđević i dodao: "Posle nekih izmena i pik-en-popa Čeha imali smo probleme. Prilagodili smo se u drugom poluvremenu, odgovorili smo odbranom i našom filozofijom. Češka ima iza sebe sjajan turnir, trebalo bi da budu ponosni. Odlično su trenirani i vidite njihov progres. Satoranski čini ostale boljima, to je ključna uloga i najveći cilj jednog sjajnog plejmejkera u košarci. Kontrolisali smo skok, nisu nam davali lake koševe, skratili smo rotaciju i nije bilo izgubljenih lopti i grešaka."

Bogdanović govorio o Olimpijskim igrama i sezoni u NBA!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. - Marko Metlaš, izveštač iz Kine DATUM I VREME: 14.09.2019. 16:55 Reprezentacije Srbije zauzela je 5. mesto na Svetskom prvenstvu u košarci pobedom nad Češkom od 90:81. Srbija - Češka, Foto: ALO!/Marko Metlaš Kako se osećaš sada kada je turnir završen za Srbiju? - Sada se osećam bolje.

Strateg je otkrio i teškoće koje su uticale na rezultat ispod očekivanja.

"Napravili smo solidan rezultat, nismo srećni jer smo znali da možemo bolje. Postoje razlozi zašto nismo uspeli. Hteo bih da dodam da je organizacija izvanredna. Ljudi su sjajni, sve je bilo izuzetno, hrana, uslovi. Ali, takmičenje samo po sebi je veoma teško za igrače, prilično zahtevno. Ako igraš četvrtfinale, jedan tim ide autobusom sat vremena, a drugi se budi u pola 6, putuje do 3 popodne, to nisu isti uslovi, već je prednost za jednog. U polufinalu su dva tima koja su izgubila imala manje od dana odmora. To se nama desilo u finalu Evrobasketa 2017, imali smo dan manje da se odmorimo. Posle 15 dana teških mečeva, trošenja energije, potreban je odmor da biste pružili najbolju košarku. To svi u federacijama i FIBA moramo da razmotrimo, da svi takmičari imaju iste uslove", rekao je Đorđević.

Bonus video: Đorđević posle Amerike: "Bila nam je velika želja, igrali smo za čast"