Crna Gora - Novi Zeland
EPA/Fazry Ismail
Crna Gora - Novi Zeland

EPA/Fazry Ismail

Crna Gora - Novi Zeland, Foto: EPA/Fazry Ismail

Neslavno je Crna Gora prošla na debitantskom učešću, na svetskim prvenstvima. Prvo pojavljivanje u Kini, Sokolovi će, po svemu sudeći, završiti već u premijernoj fazi, pošto su porazom od Novog Zelanda šanse za prolazak u narednu rundu sveli na minimum.

PROČITAJTE JOŠ:

Nacija u Crnoj Gori mnogo je očekivala od prve zvezde tima i NBA franšize Orlando Medžika, Nikole Vučevića. Iskusni centar nije se, međutim, proslavio u uvodna dva okršaja protiv Grčke i Novozelanđana. Podsetimo, u debaklu od Helena postigao je samo 12 poena, dok je u novom današnjem neuspehu ubacio tri koša više.

Nikola Vučević

RTS printscreen

Nikola Vučević, Foto: RTS printscreen

Ipak, i pored takvog učinka, veću polemiku izazvao je Vučevićev potez, kada je posle jedne ubačene "trojke", sa obe ruke podigao tri prsta.

Na društvenim mrežama pojavili su se komentari tipa: "da li će režim u Crnoj Gori kazniti asa Medžika, obzirom da se zna ko diže tri prsta prilikom proslava".

Amerikanci otišli u produžetak, dve sekunde pre kraja GUBILI, ali onda SKANDALOZNI PENALI! Bruka

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 16:56 - 03.09.2019. 17:07 Košarkaši SAD-a savladali su Tursku u drugom kolu SAD - Turska, Foto: EPA/Wu Hong Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Tursku 93:92 posle dramatične završnice i produžetka u Šangaju. "Drim tim" je vodio tokom cećeg dela meča, imali su i +15 sredinom druge četvrtine, ali su potcenili rivala.

- P. Popović, Dubljević, Vučević, Ivanović odlična borba. Novi Zeland bolji. Sudije da se oprobaju u tenisu, a Šehović da se drži DPS-a, angažovat’ ga za izbore, da radi na terenu. Nego, ‘oće li kazniti ko Vučevića zbog dizanja tri prsta posle trojke? Ajde na jednu ruku, druže, ali digao je na obe, a znamo ko… tri prsta, ovaj… I tako - napisao je crnogorski analitičar Luka Radonjić.

- Samo da se nadamo da ne isključe Nikolu iz reprezentacije posle one trojke i slavlja na „onaj način“ - glasio je komentar Aleksandra Plamenca.

Podsetimo, Vučevića su ranije korisnici društvenih mreža nazvali istinskim patriotom pošto su objavljene njegove fotografije barskim parohom Jovanom Plamencem, ispred crkve na Rumiji.

BONUS VIDEO:

Košarkaši Srbije bodre Mutu Nikolića dok šutira trojke: "Zamalo da uđe"

 

Komentari (4)

Nina

03.09.2019 19:55

U čemu je razlika između ovoga i albanskog orla?

koridori

06.09.2019 16:05

@Nina - VELIKA!!!!!!

Mazzantti

03.09.2019 20:34

To nije simbol srpstva nego pravoslavlja, a u ovom slučaju je simbol da je ušla trojka.

Milja

03.09.2019 20:40

Ovi su stvarno "pacijenti"!!!!