SAD - Turska
EPA/Wu Hong
SAD - Turska

EPA/Wu Hong

SAD - Turska, Foto: EPA/Wu Hong

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država savladali su Tursku 93:92 posle dramatične završnice i produžetka u Šangaju.

"Drim tim" je vodio tokom cećeg dela meča, imali su i +15 sredinom druge četvrtine, ali su potcenili rivala.

PROČITAJTE JOŠ:

Borbeni Turci postepeno vraćaju meč u egal u narednom kvartalu, a potom sjajnom serijom koševa sa distance preokreću rezultat u poslednjem minutu.

Greg Popović

EPA/Wu Hong

Greg Popović, Foto: EPA/Wu Hong

Ersan Iljasova prvo polaže za 79:79, a potom krate loptu. Osman ne pogađa trojku, ali Iljasova "odbojkom" ubacuje loptu u koš iz ofanzivnog skoka za 81:79.

Jokić je bio odličan učenik u osnovnoj, ali je imao problem sa jednim predmetom koji ga je baš mučio!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 03.09.2019. 12:06 Centar Denver Nagetsa i "Orlova", ovog leta je došao u Srbiju da se odmori i pripremi za Mundobasket. Nikola Jokić, Foto: Alo/Vladimir Marković Najbolji centar NBA lige i član prve petorke, Nikola Jokić predvodi na ovogodišnjem Mundobasketu u Kini, reprezentaciju Srbije do najsjajnijeg odličja!

Amerikanci su imali desetak sekundi za napad, loše su ga organizovali, na kraju Tejtum pokušava očajnički za tri poena, promašuje, ali ga tragičar Osman faulira bukvalno uz zvuk sirene.

SAD - Turska

EPA/Wu Hong

SAD - Turska, Foto: EPA/Wu Hong

Međutim, bek Boston Seltiksa pogađa samo dva od tri penala pa meč odlazi u dodatnih pet minuta.

Turci su imali 92:91 kada je ostalo 14 sekundi do kraja, a od tada su skandaloznom nespretnošću promašili sva četiri slobodna bacanja koja su imali i propisno se obrukali, dok su Amerikanci pogodili dva. Krajnji rezultat 93:92.

BONUS VIDEO:

Košarkaši Srbije bodre Mutu Nikolića dok šutira trojke: "Zamalo da uđe"

 

 

Komentari (1)

Gala

03.09.2019 17:13

Steta! Turski kosarkasi su bili bolji od samog starta. Svojom nespretnoscu, bolje reci strahom od pobede - izgubili sigurnu pobedu.