Srbija - Amerika
ALO!/Marko Metlaš
Srbija - Amerika

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv selekcije Češke za peto mesto na Mundobasketu u Kini.

Đorđević napušta klupu Srbije, suzila se lista, dobro poznato lice koje nas uskratilo za zlatnu medalju preuzima tim!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019. 10:06 Rastanak sve bliži! Aleksandar Đorđević, Foto: Alo/Marko Metlaš Današnja utakmica košarkaške reprezentacije Srbije protiv Češke za 5. mesto na Svetskom prvenstvu u Kini mogla da bude i poslednja za Đorđevića u ulozi selektora. AUTOR: nedeljnik/alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019.

Naš najbolji igrač na ovom takmičenju, Bogdan Bogdanović je propustio priliku da bude krunisan kao ubedljivo najbolji pojedinac šampionata.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski bek igra izvanredno na ovom turniru, punio je protivničke koševe, davao je svoj maksimum i ubedljivo bio najbolji pojedinac na terenu.

Ipak, neće se boriti za tu laskavu titulu, ali ni za šansu da se bori za medalju. On je za "Sportski žurnal" otvorio duša i osvrnuo se na dva poraza koja su previše koštala:

"Dobiješ sve nebitne utakmice, pravi se atmosfera, sve je super. I onda izgubiš. Ne može niko da se krivi. Odnosno, svi su krivi. Kada se desi nešto loše svakog možeš da okriviš za njegov deo posla. Nije tako samo u sportu, mada je ovde čak i drugačije. Možeš da imaš najbolji dan, ali da izgubiš, jer je neko drugi imao malo više sreće, talenta, želje. Bude ti krivo kada se setiš sa kakvom ekipom došao ovde. Ali uvek je tako. Kada si na papiru najjači, nešto će se desiti, nešto se neće poklopiti "– počeo je Bogdanović i u istom dahu nastavio:

"Mi smo tri puta uzeli srebro i realno je da smo sada zaslužili zlato. Međutim , tome moraš da se posvetiš, da se napravi neka žrtva. Ne kažem da mi to nismo radili, ali verovatno nešto nije bilo kako treba".

Mislili su da je ruski agent, a često u njemu proradi srpska krv! Voli duge razgovore sa Dudom Ivkovićem, a obožava jagnjetinu sa ražnja! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: nedeljnik/alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019. 09:50 Ovo je priča o treneru Amerike, legendarnom Gregu Popoviču! Greg Popovič, Foto: EPA-EFE/ADAM S DAVIS Legendarni američki trener, Greg Popovič svojim karakterom i velikom dozom sarkazma, gde god da se pojavi izaziva veliku pažnju. AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019. 08:41 Pokazao svoju klasu!

Posle četiri ubedljive pobede, stigao je prvi šamaru Kini, Španija nas je pobedila.

"Mi smo bili toliko dominantni protiv svih ekipa do meča sa Španijom da nije bilo straha od poraza. Osećaš se nepobedivo, igraćeš finale sa Amerikancima. Meni to nično, nije bilo u glavi, uvek imam oprez, ali košarka nije individualni sport. Sigurno da neki igrači nemaju to iskustvo kada si stvarno favorit. To je novo što smo naučili, da osetiš kako je kada svi pumpaju da si najbolji i očekuju da ćeš dobiti svaku utakmicu".

Srbija - Amerika

ALO!/Marko Metlaš

Srbija - Amerika, Foto: ALO!/Marko Metlaš

Opširnije je pričao o meču sa Špancima:

"Nadmudrili su nas. Stvarno verujem da nisu bolji kvalitetom. Uvek bih pre izabrao naše igrače nego njihove. Imaju na nekim pozicijama možda bolje, ali selokupna slika – birao bih našu ekipu. Možda nismo iskoristili Jokića potpuno. Imali smo našu igru koja je davala rezultat do tada. Ali došla je jedna utakmica, takvo je prvenstvo".

Odrekao se svega da bi se podredio svojoj zemlji, ovde se pripremao legendarni Skola za Kinu, ovo je izgradio svojim rukama! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019. 08:41 Pokazao svoju klasu! Luis Skola, Foto: Printscreen/RTS Legenda svetske košarke i vremešni centar Argentine, Luis Skola, proživljava drugu mladost u Kini! Upravo on predvodi "gaučose" do nove medalje na Svetskom prvenstvu, a imaće priliku da osvoji najsjajnije odličje u nedelju protiv Španije!

Ipak, najveći šok stigao je protiv Argentine u četvrtfinalu.

"Bili smo fokusirani, svi smo znali kakva je cena tog meča,. Zbog toga smo i došli u Kinu. Ne znam kako je bilo drugima, ali ja sam se osećao fenomenalno. Sve je bilo super, ali…Krivo mi je malo što nisam više igrao na kraju. Posebno u toj utakmici. Nešto sam osećao. Igrački je da reaguješ kada si izmenjen, a pre toga si pogrešio i hteo si da se ispraviš. Pomisliš: „Zašto sada izlazim, sad sam je imao“. Ako postoji igrač na svetu koji ne razmišlja tako, on ne želi da se bavi košarkom. Kod nas nema takvog. Svako hoće da igra duže, jer misli da je baš sledeći napad njegov. Opet, teško je pričati šta je tačno. Jer, kada se izgubi, svako može da analizira iz svog ugla šta se desilo- Ako bi svako izneo svoj problem i stavio ga na prvo mesto, bilo bi svima bolje."

Demantovao je da je atmosfera u timu narušena.

"Sve je u redu. Nemamo mi takve odnose da se neko među nama ne gotivi"– zaključio je Bogdan.

BONUS VIDEO

Greg Popovič poručio Đorđeviću: "Mi smo gomila gubitnika!"

 

 

Komentari (1)

Luka

14.09.2019 16:06

Danas nemozes ocekivati najvece uspehe u kosarki,ako u timu nema barem dva igraca s@ postotkom ubacaja trojki od najmanje 75%.Nazalost nako povrede Teodosica,sve je ostslo na Bogdanovicu,a to nije bilo dovoljno