Bogdan Bogdanović
kss.rs
Bogdan Bogdanović, Foto: kss.rs

Reprezentacije Srbije je na nedavno odigranom Svetskom prvenstvu zauzela 5. mesto. Poraz od Argenitne u 1/4 finalu turnira skupo je koštao "Orlove" a utisak je da je ceo tim odigrao ispod svojih mogućnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

To se jedino ne odnosi na beka Sakramenta, Bogdana Bogdanovića, koji je i zvanično bio igrač sa najviše postignutih poena na turniru.

On je sa ukupno 183 poena postao najbolji strelac Mundobasketa, nadmašivši Australijanca Petija Milsa za samo jedan poen. Bogdanović je u Kini beležio 22,88 poena po utakmici, po čemu je za nijansu ispred njega reprezentativac Južne Koreje Guna Ra.

Naturalizovani Amerikanac ostvario je prosek 23,0, ali na samo pet mečeva, koji uključuju razigravanje za plasman od 17. do 32. mesta.

Mnogo su ljuti i mnogo JAKI! Paklen tim spreman da OSVETI bruku sa Svetskog prvenstva!

AUTOR: Alo.rs/ S.I. DATUM I VREME: 22.09.2019. 10:17 Sprema se strašan tim. Lebron Džejms i Kevin Durent, Foto: AP Photo/Tony Avelar Selektor SAD-a Greg Popovič ovog leta imao je pravu glavobolju tokom sastavljanja ekipe za Svetsko prvenstvo 2019. godine na kojem su Amerikanci osvojili tek sedmo mjesto, što je najgori rezultat u njihovoj istoriji.

Ono čemu se svi sada nadamo jeste želja da će bivši bek Partizana i Fenerbahčea sjajne partije iz Kine preneti u najjaču ligu na svetu. 

BONUS VIDEO:

Mališani na tribinama proslavljaju gol Partizana