Australija
AP Photo
Australija

AP Photo

Australija, Foto: AP Photo

Košarkaška reprezentacija Australije plasirala se na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Australija je nedugo nakon pobede nad Litvanijom mogla ponovo da slavi, pošto ju je obradovao poraz Novog Zelanda.

"Bumersi" su plasmanom u narednu fazu ostali jedna okeanijaska reprezentacija u drugoj fazi Mundobasketa, čime su zaslužili jedno mesto na OI koje je rezervisano za najbolju ekipu tog regiona na Svetskom prvenstvu.

Australija

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Australija, Foto: EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Oni su postali druga reprezentacija (od ukupno 12) koju ćemo definitivno gledati u Tokiju 2020, s obzirom da je jedno mesto automatski rezervisano za domaćina, Japan.

Bogdanović odgovorio na Divčev zahtev i poželeo jednu stvar! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 06.09.2019. 14:02 Srbija narednu utakmicu igra protiv Španije! Srbija - Portoriko, Foto: ALO!/Marko Metlaš Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivo je slavila protiv Portorika rezultatom 90:47 i na taj način overila plasman u osam najboljih na Svetskom prvenstvu. AUTOR: alo.rs/M.D. i Marko Metlaš iz Kine DATUM I VREME: 06.09.2019.

Podsetimo, učešće na Olimpijskim igrama obezbediće i dve najbolje evropske reprezentacije, isto koliko će ići iz Amerike, a po jedno će izboriti ekipe iz Azije i AFrike.

Za neko od preostale četiri pozicije borba će se voditi putem četiri FIBA kvalifikaciona turnira koja će se igrati od 6. do 12 jula 2020.

BONUS VIDEO:

Uživo sa aerodroma “Nikola Tesla”: Ronaldo stigao u Beograd