DRUGA STRANA VELIKOG ŽOCA Sve što niste znali o Obradoviću, jedna pesma je 50 puta svirana na njegovom venčanju
Foto: Promo/ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

U emisiji "Vikend iz Prvog reda" na televiziji K1, kum Dobrilo Jojić ispričao je pojedine detalje iz života legendarnog košarkaškog stručnjaka. "

- Voli da dođe u Čačak i da provede vreme sa svojim drugarima iz detinjstva. On je bio posvećen košarci od malih nogu. Na početku njegove karijere, mi smo svi nosili neke stripove, a on knjige o košarci. Njemu je košarka bila sve. Njegov pokojni otac želeo je da ga zaposli u 'Slobodi', da radi na strugu, ali nije bilo šanse, jer mu je košarka bila sve. Bio je jako vezan za oca, obožavao ga je. Sećam se, imao je neku žutu fiću i Vojčula, kako smo ga svi zvali, uvek ga je vozio i pratio na utakmicama. Od malena je imao punu podršku porodice u onome čime se bavi - kaže Dobrilo Jojić, koji je Željku Obradoviću bio kum na nesvakidašnjem venčanju 1984. godine.

- Tada nije bilo hotela i sala za proslave. Oženio se na košarkaškom terenu u blizini OŠ Ratko Mitrović, koju smo pohađali kao deca. Postavili smo šator i jedno dva dana je bilo žestoko - kaže Dobrilo i otkriva anegdotu sa venčanja, koju mu je otkrila jedna mlađa sugrađanka.

OBRADOVIĆ PRED MAJSTORICU Naši ciljevi se znaju, ništa se nije promenilo

 - Bio sam u jednom društvu i jedna mlađa gospođa me je pitala, da li se sećam pesme koju sam naručivao na svadbi. Rekao sam da ne znam, a ona mi kaže: 'Jedno 50 puta ste za sebe i kuma naručili numeru 'Dano rano, pile moje malo.' Ja sam to zaboravio, ali izgleda da ima mlađih koji pamte."

Otkriva kako je Željko dobio nadimak Žoc.

- Na terenu pored škole, nastao je čuveni nadimak. Dok smo igrali košarku stalno je cepao mrežice, pa su mu drugari nametnuli nadimak Željko Obradović Cepač, skraćeno Žoc - dodao je. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading