NEBESKI SKOK SVETE MARKOVIĆA ZA VELIKU POBEDA PARTIZANA U NEMAČKOJ Hrabri crno-beli napravili senzaciju protiv Kelna i popeli se na vrh tabele
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Crno-beli su tako ostvarili prvu pobedu i to protiv najtežeg rivala u grupi, te su sada sa 5 bodova lideri u grupi, dok je Keln treći sa bodom manje.

Bila je ovo sjajna utakmica sa velikim brojem prilika na obe strane i pravo je čudo kako smo videli samo jedan gol.

Trenutak odluke dogodio se u devetom minutu kada je Svetozar Marković postigao gol. Bibras Natho je izveo slobodan udarac, lopta je poletela negde na osam-devet metara od gola Kelna, usledio je nebeski skok Markovića koji je matirao golmana domaćih.

 

 

Od tog trenutka Keln je zaigrao mnogo bolje i stvorio sijaset prilika, ali nije uspeo da stigne do izjednačenja. 

Veliku priliku domaćin je propustio u 23. minutu, kada jeŠindler centrirao, Adamjan ostao sam, tukao glavom i pogodio prečku.

Branio se Paritzan, bilo je par opasnih momenata, a u finišu poluvremena je stativa spasila Keln kada je posle pokušaja Uroševića, odbrane Švebe i pogođene stative lopta otišla u korner.

Drugo poluvreme je bilo još uzbudljivije, a Partizan je imao tri kolosalne prilike. 

Mogao je Kvinsi Menig da matira golmana Kelna, ostao je 1 na 1 sa njim i bio je to solidan šut, ali se istakao golman Švebe.

Zatim je u 64. minutu Pavlović imao šansu, bio je to dosta dobar volej, ipak lopta je išla po sredini gola, pa je ponovo sjajno intervenisao golman nemačke ekipe.

Kako je utakmica odmicala, tako su domaći fudbaleri bili sve nervozniji i stvarali su sve manje šansi, a i odbrana crno-belih je bila na visokom nivou.

A, onda je u 90. minutu zicer promašio Andrade, kada je ostao sam sa golmanom Kelna posle dodavanja Rikarda. Ali, nije usledila kazna, pa je tako Partizan došao do velika tri boda.

Keln - Partizan 0:1 (0:1)

Strelci: Marković u 9. minutu

Stadion: Rajn Energi Stadion (Keln)

Sudija: Rikardo de Burgos (Španija)

Keln: Švabe – Šindler, Soldo, Kilijan, Pedersen (od 62. Hektor) – Martel – Huseinbašić (od 62. Maina), Duda (od 71. Ut), Kajnc (od 62. Ljubičić) – Adamjan, Dic (od 71. Tiges).

Partizan: Popović – Filipović, Marković, Vujačić, Urošević (od 88. Šehović) – Dijabate, Traore, Natho, Menig (od 68. Andrade) – Rikardo, Pavlović (od 78. Lutovac).

Kraj utakmice! Velika pobeda Partizana!

90. minut - Sudija je sedam minuta produžio utakmicu.

90. minut - Neverovatan promašaj Andradea posle odlične asistencije Rikarda. Sam je bio pred golmanom, ali je šutirao pravo u njega.

85. minut - Sve je manje vremena, Partizan pred velikom pobedom.

82. minut - Lutovac se našao u solidnoj šansi, ipak, bio je neprecizan.

80. minut - Fudbaleri Kelna traže penal. 
Smatraju da je lopta pogodila u ruku jednog od igrača Partizana, ali sudija pokazuje da se igra nastavi.

77. minut - Andrade bespotrebno komplikuje i gubi loptu, Hektor je šutirao, brani Popović.

74. minut - Fudbaleri Kelna sve nervozniji, dugo nisu imali neku ozbiljniju šansu.

67. minut - Izmena u Partizanu, Menig ne može da nastavi meč, ušao je Andrade

64. minut. - Sada se Pavlović našao u prilici! Bio je to odličan volej, ipak lopta je išla po sredini gola, pa se ponovo istakao golman Švabe!

62. minut - Nova šansa za Partizan. Mogao je Kvinsi Menig sada da matira golmana Kelna, ostao je 1 na 1 sa njim i bio je to solidan šut i Švebe to odlično brani pa se lopta odbija daleko od Rikarda, a njegov pokušaj završava u rukama golmana

60. minut - Ponovo je posle prekida Urošević bio u odličnoj šansi, mogao je Partizan da duplira prednost, ali se Keln izvukao.

Delovalo je kao da je nekoga lopta pogodila u ruku, ali se sudija nije oglasio

59. minut - Sjajna akcija Kelna, Duda šutira pored gola.

53. minut - Fudbaleri Kelna vrše konstantan pritisak, ali Partizan i dalje čuva prednost.

47. minut - Domaćin je odmah kreirao šansu iz koje je stigao do kornera, ali udarac iz ugla koji je izveo Kajnc nije doneo ozbiljno iskušenje za Popovića.

45. minut - Poluvreme! Partizan vodi golom Svete Markovića iz devetog minuta!

41. minut - Au kakva šansa za crno-bele. Urošević je sjajno šutirao posle prodora Dijabatea, golmna je odbio loptu koja je od stative otišla u korner.

Pavlović glavom posle kornera - preko gola.

NEBESKI SKOK SVETE MARKOVIĆA ZA VELIKU POBEDA PARTIZANA U NEMAČKOJ Hrabri crno-beli napravili senzaciju protiv Kelna i popeli se na vrh tabele

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

 

 

38. minut - Konačno se Partizan malo oslobodio pritiska Kelna.

32. minut - Evo još jedne ozbiljne šanse za nemački tim. Dic je šutirao glavom, ponovo brani Popović.

29. minut - Šut Kajnca, pravo u Popovića. Keln sve opasniji, crno-beli odolevaju.

23. minut - Najbolja prilika za Keln. Šindler je centrirao, Adamjan ostao sam, tukao glavom i pogodio prečku.

NEBESKI SKOK SVETE MARKOVIĆA ZA VELIKU POBEDA PARTIZANA U NEMAČKOJ Hrabri crno-beli napravili senzaciju protiv Kelna i popeli se na vrh tabele

EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

 

 

20. minut - Ponovo Partizan preti iz prekida. Urošević je centrirao sa leve strane, ali loše, lopta je otišla u gol aut.

17. minut - Veliki pritisak domaćih fudbalera u ovim momentima. 

12. minut - Pritisak Kelna koji pokušava odmah da uzvrati!

9. minut - Goooool! Partizan vodi, strelac je Svetozar Marković! Marković je odlično skočio posle slobodnog udarca Natha i glavom zatresao mrežu rivala!

 

 

7. minut - Velika šteta, otvorila se kontra Partizanu, Dijabate je povukao, probao je da odigra Rikardu, koji je imao prostor ka golu Kelna, ali je pas bio nedovoljno jak i precizan i dobra situacija je propala.

2. minut - Dobar pokušaj domaćih da uđu u šesnaesterac Partizana, ali je Traore u poslednjem trenutku zaustavio taj pas.

1. minut - Utakmica je počela!

20.59 - Minut ćutanja u Kelnu za Milutina Šoškića, legendarnog golmana Partizana, koji je pet godina igračke karijere proveo i u Kelnu. Aplauzi s tribina, lep gest nemačkog kluba.

Posle toga minut ćutanja i za stradale u Indoneziji.

19.32 - Trener Partizana Gordan Petrić servirao je veliko iznenađenje: šalje na teren ekipu sa dva klasična špica Rikardom i Pavlovićem! I sa samo jednim klasičnim zadnjim veznim, Traoreom, dok će Natho biti "lutajući plejmejker". Vrlo ofanzivna i hrabra odluka trenera Partizana.

NEBESKI SKOK SVETE MARKOVIĆA ZA VELIKU POBEDA PARTIZANA U NEMAČKOJ Hrabri crno-beli napravili senzaciju protiv Kelna i popeli se na vrh tabele

Alo, Marko Metlaš

 

 

18.58 - Da li bih sada potpisao da bude 3:3 - ne verujem. To je rezultat s puno emocije i stresa, ali ako mora da bude sa toliko golova, potpisao bih da bi ljudi uživali - rekao je Petrić.

18.54 - Crno-bele je, pred večerašnju utakmicu, posetio legendarni Mehmed Baždarević koji je proveo vreme u srdačnom razgovoru sa Goranom Pandurovićem i Ivicom Kraljem, poželevši sreću Partizanu u duelu sa ekipom Kelna.

 

 

18.50 - Sa druge strane, Keln je odigrao 1:1 sa Nicom, da bi onda pobedio Slovacko sa 4:2.

18.48 - Partizan je najpre remizirao sa Slovackom (3:3), a onda i sa Nicom (1:1).

18.45 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici između Kelna i Partizana. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Nemačke.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading