HRABRI PARTIZAN IPAK NIJE SKINUO "KLETVU" Nica povela posle prvog napada, sjajni Dijabate doneo bod crno-belima
FK Partizan

Sada obe ekipe imaju po dva boda, pošto su prethodno remizirali sa Slovackom, odnosno Kelnom.

Bio je ovo odličan meč sa velikim brojem prilikan na obe strane. Hrabro su igrali fudbaleri Partizana i nedostajalo im je malo sreće, pa da dođu do trijumfa.

Tako crno-beli ni posle 24 godine nisu pobedili neki tim iz Lige petice u Humskoj.

Samo što je počela utakmica, Nica je povela u drugom minutu posle katastrofalne reakcije igrača Partizana, strelac je bio Džoe Brajan. Levi bek gostiju iskoristio je napad po boku i uspavanu reakciju odbrane Partizana da zatrese mrežu već u prvom napadu Nice.

HRABRI PARTIZAN IPAK NIJE SKINUO

FK Partizan

 

 

Odlično je igrao Fuseni Dijabate koji je vršio konstantan pritisak i stvorio nekoliko dobrih šansi.

Lako je Nica mogla da povisi na 2:0 posle udarca Laborda, ali je sjajno odbranio Popović.

Najbolju priliku Partizan je imao u 44. minutu. Dijabate probija sjajnim driblingom, lopta dolazi do Rikarda čiji je udarac izblokiran, ali se onda odbija do Natha koji šutira pored Šmajhela, direktno u mrežu, ali Atal blokira loptu glavom neposredno ispred gol-linije!

Zatim je u nadoknadi prvog dela, Andrade dosta dobro šutirao, ali se istakao Šmajhel.

Drugo poluvreme je obilovalo šansama. Ekipa Gordana Petrića je igrala ofanzivno i hrabro. 

Igrao se 57. minut kada su gosti propustili veliku šansu. Iz nekoliko poteza Nica je stigla do fenomenalne prilike, ali je Labord nepotrebno komplokovao iz izgledne prilike i gađao pored gola. 

Samo tri minuta kasnije usledila je kazna. Fenomenalni Dijabate je efektnim golom sa nekih desetak metara matirao Šmajhela za 1:1.

Veliku priliku Partizan je propustio u 70. minutu. Dijabate je povukao kontru, dodao Rikardu, a ovaj iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

Do kraja je viđeno još nekoliko polu-prilika na obe strane, ali se rezultat nije menjao. 

U narednom kolu Partizan gostuje Kelnu, dok Nici predstoji put u Češku i susret sa Slovackom.

Partizan - Nica 1:1 (0:1)

Strelci: Dijabate60 - Brajan 2

Stadion: FK Partizan u Humskoj (Beograd)

Gledalaca: 9.126

Sudija: Endrju Medli (Engleska)

Partizan: Popović – Živković, Marković, Vujačić, Urošević – Fejsa, Traore (od 78. Baždar) – Andrade (od 69. Lutovac), Natho, Dijabate – Rikardo.

Nica: Šmajhel - Atal, Todibo, Dante, Brajan (od 85. Lotomba) - Lemina (od 82. Rosario), Tiram (od 82. Beka Beka) - Budaui, Pepe (od 85. Brahimi), Ilie (od 63. Diop) - Labord.

Kraj! Remi Partizana i Nice u Humskoj - 1:1!

90. minut - Igraće se još četiri minuta nadoknade u Humskoj!

85. minut - Finiš utakmice, sve veći pritisak Partizana.

78. minut - Umesto Traorea, šansu dobija Baždar! Trener partizana Petrić pojačava napad.

74. minut - Nica je kreirala napad preko Brajana, ali je Vujačić bio dobro postavljen i odneo je loptu ispred engleskog internacionalca.

70. minut - Kakva šansa za Partizan! Dijabate je povukao kontru, dodao Rikardu, a ovaj iz izgledne pozicije šutirao preko gola.

68. minut - Urošević šutira glavom, lopta završava pored gola. 

65. minut - Fudbaler Nice je na drugoj stativi dočekao centaršut sa desnog krila i glavom gađao suprotni ugao. Pogodio je Diop stativu, a odbijena lopta vratila se u naručje Popoviću na gol liniji.

63. minut - Silovit prodor Dijabatea po desnoj strani, ali je pao u šesnaestercu, a sudija Medli je samo odmahnuo rukom iako su crno-beli tražili da pokaže na belu tačku.

60. minut - Goool! Dijabate efektnim golom donosi izjednačenje Partizanu. 

57. minut - Kakvu šansu su propustili fudbaleri Nice. Iz nekoliko poteza Nica je stigla do fenomenalne šanse, ali je Labord nepotrebno komplokovao iz izgledne prilike i gađao pored gola

54. minut - Pepe je izveo slobodan udarac sa nekih 17, 18 metara, lopta odlazi preko gola.

49. minut - Pokušao je Andrade da probije po levoj strani, ali se Nica odbranila.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Poluvreme! Nica vodi 1:0!

 

 

45+2 - Nova prilika za Partizan! Šutirao je Andrade, ali je fenomenalno odbranio Kasper Šmajhel.

44. minut - Ubedljivo najbolja prilika od početka meča za Partizan. Dijabate probija sjajnim driblingom, lopta dolazi do Rikarda čiji je udarac izblokiran, ali se onda odbija do Natha koji šutira pored Šmajhela, direktno u mrežu, ali Atal blokira loptu glavom neposredno ispred gol-linije!

39. minut - Centaršut Uroševića sa levog boka stavio je goste na najozbiljnije muke, dugo su igrači Nice tražili način da izbiju loptu i oslobode se pritiska, a to je na kraju učinio Brajan.

HRABRI PARTIZAN IPAK NIJE SKINUO

FK Partizan

 

 

33. minut - Traore je uspeo da sačuva loptu u jednom duelu na sredini terena i da je prosledi do Dijabatea. Ipak, Lemina je sjajno reagovao i zaustavio napad Partizana.

28. minut - Nova prilika za Nicu. Probao je Dante posle prekida, ali je Popović ponovo bio na visini zadatka.

26. minut - Opasan napad Nice, još jedan u nekoliko minuta, ali sjajno brani Popović nezgodan udarac Laborda.

21. minut - Prodor Dijabatea po desnoj strani, od svega samo korner.

HRABRI PARTIZAN IPAK NIJE SKINUO

FK Partizan

 

 

16. minut - Odličan pas Dantea za Atala, koji je pred sobom imao samo Uroševića. Međutim, sjajna reakcija levog beka Partizana koji otklanja opasnost.

12. minut - Pritisak Partizana u ovim momentima. Drugi korner crno-belih doneo je novu priliku da se u većem broju presele u kazneni prostor rivala. Ponovo je živković izveo prekid, a lopta je stigla do Traorea koji je sa oko 20 metara gađao daleko od okvira gola. 

6. minut - Prvu šansu za domaćina ima Rikardo Gomeš, koji je posle centaršuta Andradea, iz teške pozicije šutirao glavom pored gola

2. minut - Gol! Šok u Humskoj na startu, Nica vodi 1:0, strelac je Brajan!  Levi bek gostiju iskoristio je napad po boku i uspavanu reakciju odbrane Partizana da zatrese mrežu već u prvom napadu Nice.

1. minut - Utakmica je počela!

20.59 - Uoči početka utakmice minutom ćutanja je odata pošta umetniku Korneliju Kovaču!

19.10 - Trener Nice Lusijan Favr istakao je da ceni Partizan.

- Gledao sam kako igra Partizan i dosta cenim tu ekipu. Pokazali su se kao ekipa koja ima snažan karakter, to se moglo videti na utakmici protiv Slovackog. Vratili su se iz zaostatka sa igračem manje, što nimalo nije lako - istakao je Favr.

19.05 - Trener Partizana Gordan Petrić pred duel sa francuskom ekipom:

HRABRI PARTIZAN IPAK NIJE SKINUO

FK Partizan

 

 

- Ne znam šta da vam kažem u vezi meča. Gledali smo tri utakmice Nice, gledali smo poslednju utakmicu u prvenstvu koju je Nica dobila 3:1 i delovalo mi je da to nije najjača ekipa sa kojom smo igrali do sada. Mislio sam da je Zvezda jača ekipa od Nice, ali sam mišljenje promenio gledajući snimak protiv Kelna. U druge dve utakmice smo videli da Nica ima izuzetno jak sastav i da ima igrače koji su tehnički dobro potkovani i brzi. Igramo protiv ekipe koja čini mi se trenutno spava, ali može da se probudi svakog trenutka. Moramo da odgovorimo na njihov stil igre i da primenimo naš stil i probamo da izvučemo povoljan rezultat. Danas ćemo videti kako su igrači i da li su svi zdravi - rekao je Petrić

18.58 - Nica je pred dolazak u Beograd savladala Ajačio minimalnim rezulatom i trenutno je 12. u prvenstvu Francuske.

18.55 - Crno-beli su u sve boljoj formi, a na poslednje dve utakmice u Superligi Srbije dali su čak 11 golova (5:1 protiv Kolubare i 6:0 protiv Mladosti).

 

 

18.52 - U prvom kolu Partizan je remizirao u Češkoj sa Slovackom (3:3), dok je bez pobednika završen i meč Nica - Keln (1:1)

18.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici drugog kola Lige konferencije između Partizana i Nice. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Humske.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading