Iz Partizana grme: Sudijske greške direktno uticale na ishod
ABA liga/Dragana Stjepanović

Reč je o drugoj utakmici finalne serije plej-ofa regionalnog takmičenja koju su crveno-beli dobili rezultatom 85:81.

Iz Tabora Partizana smatraju da su oštećeni, pa su tim povodom izdali i saopštenje koje prenosimo u celini.

"KK Partizan NIS izražava nadu da u nastavku plej-of serije sudijske greške neće određivati ishod meča. Apel Željka Obradovića navijačima Partizana: 'Navijajte fer i sportski".

OBRADOVIĆ JASAN PRED TREĆU UTAKMICU Moramo sve od sebe da damo kako bi nastavili finale

"Nakon nedeljne utakmice finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige u kojoj je Partizan NIS izgubio od Crvene zvezde MTS rezultatom 85:81, KK Partizan NIS je zatražio sudijsku ekspertizu svih odluka koje su tokom utakmice donesene. Ovog popodneva, rezultati i mišljenje sudijske komisije su dostavljeni klubovima i oni glase:

Sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana NIS

Četiri sudijske greške na štetu Crvene zvezde MTS

"Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio 4 na štetu Partizana NIS i 0 na štetu Crvene zvezde MTS. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja."

KRAJ SAGE? Letonac napustio Partizan u toku finala ABA lige

"Sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše."

"KK Partizan NIS izražava nadu da nakon ove ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji", stoji u saopštenju.

Posebnom porukom navijačima oglasio se i trener Željko Obradović.

"Želeo bih da pozovem naše navijače da u što većem broju napune nekadašnji Pionir i da budu vetar u leđa našim mladim igračima kao što su to bili tokom cele sezone. Istovremeno, želim da apelujem na njih da navijaju fer, sportski i bez ikakvog vređanja. Voleo bih da se igrači, stručni štab i svi članovi suparničkog tima osećaju prijatno u dvorani i da jedini pritisak koji osete, bude onaj pritisak koji nosi gromoglasna podrška našem timu", istakao je Obradović.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading