KOPRIVICA OČEVIM STOPAMA  Nema dilemu ko mu je uzor: Verujem da će ga gledati kao jednog od najboljih centara ikada
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Sve bolje i bolje partije pruža Koprivica u dresu Partizana, pa samim tim dobija i veću minutažu od strane Željka Obradovića. 

Ovaj 21-godišnjak se 2012. preselio na Floridu gde je pohađao srednju školu, a potom i studirao na Florida Stejtu pa sigurno zna način na koje stvari funkcionišu u SAD. 

-Verovatno bi mu bilo lakše da nije iz Srbije, ali mislim da je Jokić toliko toga dokazao da su ga svi igrači, pogotovo Amerikanci, veoma uvažili. Pogotovo otkako je prošle sezone poneo titulu MVP-ja. Verujem da će ga gledati kao jednog od najboljih centara ikada i kada završi karijeru. Za mene uzori su Vilt Čemberlen, jer mi se jako dopada način na koji je igrao, a koji je bio neuobičajen za to vreme. Potom Hakim Olajdžuvon, a sada naravno Jokić. Ono što on radi na terenu, nije se do sada videlo - rekao je gostujući na K1 televiziji. 

KOPRIVICA OČEVIM STOPAMA  Nema dilemu ko mu je uzor: Verujem da će ga gledati kao jednog od najboljih centara ikada

ABA liga/kk cedevita olimpija/Tine Ruzic

 

12 GODINA OD LEGENDARNE TROJKE Dan kad je Kecman utišao Zagreb

Govorio je i o svojim počecima kao sina Slaviše Koprivice koji je sa Partizanom osvojio Evroligu 1992. sa Partizanom.

-Tata je rekao da još malo sačekam i tek sa sedam sam počeo da se bavim košarkom u jednom malom klubu u Beogradu koji čini mi se više ne postoji. Posle dve godine prešao sam u Partizan. Slaviša je uvek govorio da se tek oko 15 godine vidi može li neko da se bavi košarkom profesionalno. To je uvek bio moj cilj - izjavio je Koprivica.

Kako kaže, oca je prevazišao godinu dana pre toga.

-Još sa 14 godina sam prevazišao oca po visini, visok sam oko 2,15, a on je oko 2,06. U Beogradu nisam živeo od 2012. godine i ovde se odlično osećam, u svom gradu. Sa 12 godina sam otišao u Ameriku sa željom da tamo gradim profesionalnu karijeru, ali ukazala se ova prilika. Došao je Željko Obradović i on je čovek koji ima viziju i želi da vrati Partizan na mesto na kojem bi trebalo da bude i srećan sam što sam tu - nastavio je Koprivica.

KOPRIVICA OČEVIM STOPAMA  Nema dilemu ko mu je uzor: Verujem da će ga gledati kao jednog od najboljih centara ikada

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Govorio je detaljnije o treneru Partizana.

-Kada se kaže Željko Obradović prvo na šta pomislim je disciplina. On je čovek koji je toliko stvari učinio ne samo za košarku već i za Srbiju. Veliko poštovanje gajim prema njemu i drago mi je da sam uspeo da ga upoznam i da dođem u „Partizan“. Dosta je mladih igrača i iz naše zemlje i sa strane i mislim da je to njegov cilj - da unapredi igrače i napravi ekipu za budućnost. Mislim da smo na pravom putu - zaključio je Koprivica. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading