PARTIZAN SE SETIO BRKIĆA! Crno-beli nikada neća zaboraviti Harisa!
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Bivši kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, preminuo je tri dana nakon što je nepoznati napadač pucao na njega na parkingu ispred dvorane "Aleksandar Nikolić".

Na Centralnom groblju u Beogradu, danas su na pomen izašli Harisovi nekadašnji saigrači, treneri i prijatelji: Zoran Stevanović, Mlađan Šilobad, Miroslav Berić, Zoran Sretenović, Rajko Toroman, Jadranko Nikolić, Žarko Stijović, Bogdan Stanojević i Željko Krunić.

- Uspomenu na Čoveka za kojeg se i dvadeset jednu godinu kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, čuvaju njegovi klubovi. Danas, na utakmici Evrokupa protiv Slaska iz Vroclava, tokom prvog "tajm auta" će u tišini biti odata pošta našem Harisu - navode iz Partizana.

ŽELJKO OBRADOVIĆ PRED ŠLJOSK: Razgovarali smo, nadam se da ćemo sutra izgledati mnogo bolje


Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je krenuo sa treninzima u KK Bosna.

Sa svega 17 godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

OTVORENO! Ostoja Mijailović otkrio koliki je budžet Partizana!

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na "final four" u Barseloni.

U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan.

Ipak, kobnog 12. decembra 2000. godine se desio napad vatrenim oružijem na Harisa i njegovo srce je prestalo da kuca tri dana kasnije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading