Šah Pirot
promo
Šah Pirot

promo

Šah Pirot, Foto: promo

Šahovski klub Čast i slava od 30. oktobra do 4. novembra organizuje međunarodni turnir "Pirot 2020" u prostorijama kluba TC "Guševica". Turnir je poseban jer će se čak šest mladih igrača iz Bugarske (Cvetan Stojanov), Rusije (Dudin Gleb), Makedonije (Emil Risteski) i Srbije (Marko Ivanović, Ilija Stanojević i Petar Spasić) boriti za osvajanje norme za titulu internacionalnog majstora.

Pored njih, nastupiće i velemajstor Aleksandar Delčev, iskusni internacionalni Živojin Ljubisavljević i kao i Milan Božić i FM Srbislav Minčić. Biće zaista zanimljivo videti na delu i u duelu ove mlade momke, koji su željni titutla ali i željni da što pre skinu još jedan “skalp” jakim igračima sa međunarodnim titulama.

Aleksandar Delčev velemajstor iz Bugarske je prvi nosilac, a najveće šanse da uzmu normu su Cvetan Stojanov iz Bugarske, kao i Gleb Dudin iz Rusije. Čak pet igrača imaju svega 16 godina! Ono što turnir podiže na lestvicu iznad uobičajnih turnira koji se igraju je prenos partija uživo. Do pre 10-ak godina bilo je skoro pa nezamislivo da se partije prenose uživo. Sada kada je tehnika napredovala, elektronske table postale dostupne, ne postoji ni jedan valjani razlog da se ovakvi događaji ne prenose. To je prepoznao ŠK Čast i Slava pa pa će gledaoci za svojim računarima iz udobnih fotelja moći da uživaju u šahovskim dostignućima. Oni koji ipak žele da ipak to sve vide uživo, vrata kluba su otvorena i čekaju goste.

Alo nastavlja da prati šahovsku pozornicu i druži se sa šahistima.

PROČITAJTE JOŠ: