Spremna za novu medalju: Ivana Maksimović
Profimedia
Spremna za novu medalju: Ivana Maksimović

Profimedia

Spremna za novu medalju: Ivana Maksimović, Foto: Profimedia

- Svi naši reprezentativci su zdravi i raspoloženi u očekivanju nastupa na Igrama - rekao je Pejović, prenosi SSS.

Prve olimpijske medalje na 31. Olimpijskim igrama će biti podeljene u streljaštvu, shodno tradiciji koja je ustanovljena u Pekingu 2008, a nastavljena u Londonu 2012. godine.

U subotu, 6. avgusta, u 8.30 po lokalnom vremenu, a u 13.30 po srednjoevropskom, počinju kvalifikacije vazdušnom puškom za žene. Prvog dana streljačkih takmičenja boriće se i muškarci vazdušnim pištoljem.

Finale u obe discipline je istog dana.

Vazdušnom puškom gađaće Andrea Arsović i Ivana Andjušić Maksimović, a vazdušnim pištoljem Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

Svo četvoro su, kao i ostali srpski strelci, u Rio otišli kao kandidati za finala, ali krug takmičara koji mogu da uđu u borbe za medalje ni u jednoj disciplini nije mali.

Andrea Arsović druge Olimpijske igre u karijeri dočekuje kao vodeća na svetskoj rang-listi vazdušnom puškom i evropska prvakinja tim oružjem. Damir Mikec je na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru u aprilu osvojio srebro vazdušnim pištoljem. Plasmanima u finala na ovogodišnjim Svetskim kupovima Maksimovićeva,nosilac srebrne medalje iz Londona, i Grgić su, takođe, pokazali da su u dobroj formi.

Posle Svetskog kupa u Rio de Žaneiru bilo je dosta zamerki na strelište, ali je Pejović naveo da su svi detalji doterani i da će olimpijci imati dobre uslove za takmičenje. Izdvaja nešto, što široj javnosti izgleda nebitno, ali strelcima mnogo znači.

- Brojevi meta su na Svetskom kupu bili ispod rama. Zato strelci nisu videli broj dok nišane, a takmičarima pištoljem je broj "ulazio" u nišan. Svima je to mnogo smetalo. Sad su brojevi postavljeni iznad meta. Vidljivi su, a ne smetaju - rekao je Pejović.