Ragbi Lopta za ragbi
Profimedia
Ragbi Lopta za ragbi

Profimedia

Ragbi Lopta za ragbi, Foto: Profimedia

U "moru" negativnih vesti sa junacima iz Srbije i Hrvatske, jedna lepa stiže iz Splita, gde su ragbisti Dinama iz Pančeva krenuli na utakmicu protiv veterana iz Splita.

Na putu u Brnazama pokvario im se kombi. Došli su do raskrsnice Sinj – Trilj – Split i zaustavili se na benzinskoj stanici.

– Dok smo gledali u motor kombija, prišla su nam dvojica mladića. Upitali su nas treba li nam pomoć? Odgovorili smo da bi nam trebao automehaničar. Jedan od njih Teo, a drugi se zvao Damir, nazvao je prijatelja Kristina koji ima automehaničarsku radionicu. Kristino je stigao za nekoliko minuta, pokušao je popraviti, ali nije išlo. Kombi smo odšlepali do radionice. Nakon dva sata otkrio je kvar, ali je trebalo nabaviti novi deo – rekao je član RK Dinamo iz Pančeva Zoran Ranislavić.

 

Filip Filipović

Profimedia

Sinjani su im ponudili i prevoz do Splita.

– Teo i Kristinov otac sa dva vozila odvezli su nas do Splita, a kombi je ostao u radionici. Posle smo došli po njega – rekao je Zoran Ranislavić i otkrio da se iznenadio postupkom nepoznatih ljudi:

– Svi smo bili prijatno iznenađeni. Znali smo da možemo očekivati pomoć prijatelja ragbista iz Splita, a pomoć su na ponudili ljudi koje smo prvi put videli. Zato ćemo to sa zadovoljstvom istaći gde god budemo u prilici. Ovo lepo iskustvo ispričaćemo svim prijateljima u Pančevu i Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ:

– Jedan od šestorice pančevačkih ragbijaša rekao mi je: "Kad završiš četiri fakulteta ili pomogneš ljudima u nevolji, kao što ste vi nama pomogli, nećeš završiti u novinama, ali kad napraviš kakvu glupost, danima se samo o tome govori i piše." Drago mi je da ipak neće biti tako – rekao Teo.