Gimnazija "Prestiž"
printscreen
Gimnazija

printscreen

Gimnazija "Prestiž", Foto: printscreen

Privatna sportska gimnazija "Prestiž" ove godine upisuje prvu školsku generaciju, ona se nalazi u blizini hale "Aleksandar Nikolić"!

Ova škola je osnovana na inicijativu osam profesora doktora nauka, sa velikim iskustvom u obrazovanju kao i u oblasti sporta i informacionim tehnologijama!

"Gimnazija "Prestiž" je upravo zamišljena kao jedan originalan nastavni koncept i kao jedan interesantan spoj dve oblasti po kojima se deca i uspesi u našoj zemlji sve više čuju i prepoznaju! Sport je nešto u čemu tradicionalno postižemo jako dobre rezultate i u čemu zaista imamo istoriju i tradiciju. Informatika je jedna savremena oblast u kojoj se mi sve više prepoznajemo kao stručnjaci! Mi smo ipak želeli da te dve oblasti spojimo jednim originalnim nastavnim planom i programom, originalnim konceptom gde ćemo izaći u susret svoj deci koja su zainteresovana za rekreaciju i fitnes i deci koja imaju posebne talente i interesovanja za informatiku i računarstvo!" - objasnio je direktor gimnazije "Prestiž", Jovan Marković, svrhu ove gimnazije!

Siniša ponovo uz svoju dragu, ceo grad će se dići na noge zbog njega!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 28.08.2019. 11:57 U Italiji je odjeknula i poruka harizmatičnog košarkaškog trenera Sasarija Ðanmarka Poceka! Siniša Mihajlović, Foto: printscreen Srpski trener Siniša Mihajlović, koji se leči od leukemije, u petak bi ponovo trebalo da predvodi fudbalere Bolonje uz teren na meču protiv SPAL-a u utakmici Seriji A, prenosi Gazeta delo Sport.

Profesor Bojana Ružičić otkrila nam je zašto je važno da sportisti ulažu u svoje obrazovanje:

"Sportistima je jako važno obrazovanja, iz prostog razloga zato što će većina njih biti, danas - sutra, ambasadori. Jako je važno da mladi sportisti budu načitani, da poznaju opštu kulturu, osnove filozofije, sociologije i tako dalje. I naravno da poznaju neke osobene karakteristike naše kulture, kako bi danas-sutra prenosili ono najbolje u svet!" - rekla je Bojana Ružičić.

Gimnazija

printscreen

Gimnazija "Prestiž", Foto: printscreen

Svoje utiske o sportskoj gimnaziji "Prestiž" preneo nam je učenik Milenko Štukelja:

"Ovo stvarno omogućava sportistima da postižu i treninge i školu" - rekao je Milenko koji se nadovezao da mu je omiljeni sport košarka, a sportista Bogdan Bogdanović.

Jedan od promotera sportske gimnazije prestiž je i pomoćni trener fudbalskog kluba Crvena zvezda, Vladimir Janković:

"Mi smo jedna sportska nacija i sport se razvio do te mere da je neophodno deci koja su sportski opredeljena da im se pruži adekvatno obrazovanje. Da bi mogla da se pripremaju kako za sport, učešće na što višem nivou, da budu svesni svega onoga što se dešava oko njih kao jedan obrazovni i razvojni proces. Isto tako da im se omogući da mogu onim aktivnostima kojima pristupaju van obrazovanog procesa u školi, omogući isto tako dovoljno vremena!" - rekao je Janković.

Partizanu dolazi pojačanje iz Italije, mogu da računaju i na iskusnog defanzivca za revanš sa Moldeom!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 28.08.2019. 12:15 Revanš Molde - Partizan igra se sutra od 19 sati, nakon što je u Humskoj srpski tim slavio 2:1. Bojan Ostojić, Foto: Alo/Marko Metlaš Iskusni defanzivac Partizana Bojan Ostojić, koji je osećao povredu poslednjih nedelju dana, otputovao je sa ekipom u Norvešku na revanš meč protiv Moldea u plej-ofu za Ligu Evrope.

Osnivač i profesor sportske gimnazije "Prestiž", Branko Bošković rekao nam je po čemu je ta škola jedinstvena u Srbiji:

"Ono po čemu je naša škola jedinstvena, je to što smo se potrudili da obezbedimo jedan skladan razvoj učenika u toj dobi, i u fizičkom i u intelektualnom i u psihosocijalnom smislu. Tako da ćemo nastojati da učenici sa sportskog smera koji prate program gimnazije opšteg tipa, uzimaju i deo izbornih predmeta iz informatike, telekominikacija, a sa druge strane učenici sa informatičkog smera da uzimaju ove predmete koje će im omogućivati upravo taj skladan psiho-fizički razvoj sportskog smera" - istakao je Bošković!

Upis u sportsku gimnaziju "Prestiž" je još uvek u toku, a više informacija možete saznati na internet stranici www.gimnazijaprestiz.rs

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!