vaterpolisti
Youtube/Al Jazeera Balkans
Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu

Youtube, screenshot

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, Foto: Youtube, screenshot

Dvojica 25-godišnjaka koji su u februaru napali vaterpoliste Crvene zvezde na spiltskoj Rivi, pušteni su iz pritvora i braniće se sa slobode.

PROČITAJTE JOŠ:

Ta dva napadača su prethodna dva meseca provela u splitskom istražnom zatvoru na Bilicama zbog napada na vaterpoliste Zvezde 9. februara. Oni će morati da se jave policiji svakog ponedeljka i petka, dok će na sudski postupak doći sa slobode!

Istraga je otvorena za još dvojicu mladića, ali oni nisu završili u istražnom zatvoru jer se ne sumnjiče da su počinili razbojništvo i pokušaj povređivanja vaterpolista Zvezde.

Napad na Zvezdine vaterpoliste se dogodio 9. februara u jednom splitskom kafiću, kada su petorica huligana napala trojicu vaterpolista . Dvojica vaterpolista uspela su da pobegnu, a treći se spasio skokom u more.

Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa frakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom.

Napad huligana osudile su brojne javne ličnosti iz Hrvatske.

Slobodna Dalmacija nezvanično saznaje da je, u neformalnom kontaktu sa sudom, sekretar VK "Crvena zvezda" Igor Milojević rekao da napadnuti igrači zbog zgusnutog rasporeda nikako ne mogu da dođu u Split na saslušanje, da opraštaju napadačima, da nemaju interesa da ih gone, kao i da su sportisti i ne žele da se bave tim slučajem.