Olimpijske igre Rusi
AP David J Phillip
Olimpijske igre Rusi

AP David J Phillip

Foto: AP David J Phillip

Pozdnjakov je naveo da je "situacija vrlo ozbiljna", pošto je izvršni odbor VADA po ubrzanoj proceduri inicirao pitanje o statusu agencije RUSADA.

"Organizacije odgovorne za prenos baza podataka za tri nedelje moraju ili da dokazima odbace sumnje u bilo kakve manipulacije, ili da preduzmu sveobuhvatne mere kako bi identifikovale umešane u taj slučaj", naglasio je Pozdnjakov.

Pročitajte još:

U ponedeljak je objavljeno da je VADA pokrenula proceduru oduzimanja agenciji RUSADA statusa usaglašenosti sa globalnim anti-doping kodom. Rusija se sumnjiči za manipulisanje podacima Moskovske anti-doping laboratorije koji su upućeni agenciji VADA početkom 2019. godine. Pritom, VADA zahteva da Rusija u naredne tri nedelje odgovori na te okolnosti. 

Na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu ruski sportisti su nastupali pod olimpijskom zastavom i imenom olimpijski sportisti iz Rusije.

Dva vrhunska igrača ukupno pet godina zatvora, obelodanjena najprljavija afera!

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 23.09.2019. 18:58 Španska javnost zatečena. Real Madrid, Foto: Youtube/GuuhDrawings Špansko tužilaštvo zahteva da košarkaši Markus Sloter i Endi Penko budu osuđeni na zatvorske kazne. Prethodno je tužilaštvo tražilo čak 2,5 godine zatvora za igrače koji su optuženi da su falsifikovali lična dokumenta. Oni su optuženi da su 2014.

Prema pravilima VADA, koja su stupila na snagu u aprilu 2018. godine, ako nacionalna anti-doping agencija nije usklađena sa pravilima VADA, biće zabranjeno učešće nacionalnog olimpijskog komiteta i nacionalnog paraolimpijskog komiteta na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Bonus video: Vladan Milojević posle poraza u večitom derbiju