Ratko Nikolić
printscreen you tube
Ratko Nikolić

printscreen you tube

Ratko Nikolić, Foto: printscreen you tube

Legendarni pivot ističe da nisam nije očekivao ovako brz rezultat, ali da je selektor Toni Đerona uspeo vrlo brzo da uklopi našu reprezentaciju.

- Realno, nismo očekivali da će igra biti na ovom nivou ovako brzo. Neki su mislili da je pobeda protiv Francuske na domaćem terenu slučajnost, ali remijem u gostima dokazali smo da nije. Da nam je neko ponudio da izgubimo minimalnim rezultatom od Francuske, pa svi bi to potpisali odmah, a mi smo uspeli da odigramo dve fantastične utakmice– kaže Nikolić.

Nikolić dodaje da je Srbija uvek imala kvalitetne igrače, ali da je falio sistem koji će dati rezulate, a novi selektor Toni Đerona je uspeo svoju taktiku da pretoči na teren.

Nekadašnji kapiten naše reprezntacije kaže da mu sviđa što selektor forsira „timski duh“u ekipi, te da je to urodilo plodom na samom startu.

Na pitanje kakva je bila njegova reakcija bila kada je imenovan Toni Đerona, njegov odgovor je jasan.

- Znao sam da će pozitivno delovati. Znam kakav je stručnjak, igrao sam u Španiji - rekao je naš čuveni as.

Posle ova dva uspešna meča i tri osvojena boda, „orlove“ očekuju dueli sa Grčkom i Belgijom, a Nikolić ističe da bez obzira na ovaj uspeh, nema mesta za opuštanje.

-Epizodu sa Francuzima smo završili, sada moramo korak dalje. Sad je na redu analiza i spremanje. Imamo dovoljno vremena da se spremimo - kaže na kraju Ratko Nikolić.

Pročitajte još: