POSLE STOJKOVIĆA, IVANIĆA I TUMBAKOVIĆA Popović najavio da ni oni neće protiv tzv. Kosova da igraju - 60% reprezentacije će BITI ODSUTNO

Bravo!

Odbojka Odbojkaška lopta
Odbojka Odbojkaška lopta, Foto: Profimedia

Odbojkaški reprezentativac BiH Miloš Popović izjavio je da on i drugi članovi tima iz Republike Srpske sigurno neće igrati protiv tzv. Kosova u Novom Pazaru, ukoliko bi se obistinile najave predsednika Saveza Alije Fatića.

Fatić je nedavno, nakon što je objavljeno da će odbojkašice Srbije 17. jula igrati prijateljski meč protiv Azerbejdžana na Palama, najavio takvu mogućnost, bez konsultacija sa igračima i Upravnim odborom.

"Želim, pre svega, da naglasim da sam sportista i da mi je krivo što se sve ovo dešava, ali sam morao da reagujem. Krovni savez je sastavljen od saveza RS i FBiH i ja, kao i otprilike 60 odsto članova A selekcije, u reprezentaciji BiH, predstavljam matični savez i Republiku Srpsku. Zato sigurno nikada i ni u kom slučaju ne bih igrao protiv samoproglašenog Kosova, a u razgovoru sa kolegama shvatio sam da svi igrači srpske nacionalnosti razmišljaju isto. Srbin sam, ne priznajem nezavisnost Kosova i tačka. Pitam se na šta bi ličila ta reprezentacija ukoliko ne bi igrali igrači iz Srpske", rekao je Popović za Glas Srpske.

Podsetimo, nedavno su dva fudbalera Crne Gore srpskog porekla odbili da igraju protiv tzv. Kosova, takođe je i tadašnji trener Ljubiša Tumbaković odlučio da ne sedne na klupu u tom meču.

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi