Srbija - Italija
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Srbija - Italija

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srbija - Italija, Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Odbojkašice Srbije ostvarile su veliku i ubedljivu pobedu nad selekcijom Italije od 3:1 u setovima i u borbi za zlato čekaju bolje iz duela domaćina Turske i Poljske.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijanke su dosta bolje otvorili uvodni set, a time i ceo meč. Srpkinjama je bio pomeren prijem sjajnim servisima italijanskih odbojkašica i samim tim prva polovina seta je prošla u znaku protivnica. U pravom trenutku odbojkašice Srbije su uspostavile svoju prepoznatljivu igru i dobro zaigrale pre svega u polju i velikom serijom, zahvaljujući pre svega inspirisanoj Tijani Bošković, uspele da osvoje prvi set, 25:22. 

Italijanke su i drugi set dobro započele, povele su sa 9:7, ali je onda usledila serija srpskih odbojkašica od 5:0. Na tu seriju Srpkijna naslonila se i serija greška Italijanki kao i tri ključne greške italijanske igračice Egonu pri rezultatu 21:20 za Srbiju. Na kraju je Srbija sigurnom igrom privela i taj set kraju na svoju korist, 25:21.

Mlada odbojkašica izgubila život tokom poplave! (VIDEO + FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 07.09.2019. 14:52 Nesreća se dogodila u mestu Kuliakan. Nesreća u Meksiku, Foto: twitter.com/PerezDiazMX Tragedije u sportu se dešavaju, a najnovija dogodila se u Meksiku. Mlada odbojkašica Alehandra Terezas de Val (17) izgubila je život tokom poplave. AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 06.09.2019.

U trećem setu Srbija se ponovo mučila na prijemu i viđena je prava rezultatska klackalica sve do njegovog kraja. Počelo je izjednačeno sa obe strane, a prve su povele Italijanke sa 12:10, zatim je Tijana Bošković vezala dva asa za prednost od 16:15.

Srbija - Italija

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srbija - Italija, Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Rezultatska klackalica je tu stala jer su Italijanke na krilima grešaka Brankice Mihajlović povele 22:18, ispostavilo se da je to bio prelomni momenat u meču jer su protivnice sigurnom igrom osvojile se set i smanjile prednost srbije na 2:1, 21:25.

Dvorana: Sportska dvorana Anakara

Sudija: Ivalo Ivanov

Srbija: Buša, Lazović, M. Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, S. Popović, Bošković, Milenković, Blagojević.

Italija: Sorokaite, Malinov, Di Đenaro, Folie, Oro, Kirikela, Danesi, Far, Nvakalor, Boseti, Sila, Egonu, Paročiale.

Naše dame su sjajno započele 4. set i povele sa 5:2, međutim dobar blok Italijanki je zaustavio Bjanku Bušu. Onda je pri rezultatu 9:9 usledila minijatura Branikice Mihajlović koja je jakim smečom i snažnim servisom donela dva uzastopna poena za Srbiju koja je u tom momentu povela sa 11:9. Tu se Srbija nije zaustavila pa je greška Egone i sjajan smeč Stefane Veljković doneo našim damama velikih 15:10. Tatim se igralo u ritmu poen za poen gde su se Srpkinje ponovo bolje snašle i povela sa idealnih 17:11. 

Srbija - Italija

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Srbija - Italija, Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Iako su Italijanke imale mini seriju pa se probližile na 17:14, naše devojke su ponovo sjajnom igrom iz polja došle do činilo se nedostižnih 20:14, ali su se protivnice sjajnom igrom na bloku vratile na 20:18. 

Nju ne zanimaju osude, Hrvatica odlučila za koga će da igra, njen izbor će vas šokirati! (VIDEO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 05.09.2019. 19:11 Njen izbor! Marta Batinović, Foto: youtube/Ovidiu Toma Hrvatska rukometašica, Marta Batinović odlučila je da će ubuduće braniti mrežu reprezentacije Crne Gore! Prema pisanju "Sportske novosti" na njenu odluku je definitvno uticala i činjenica da je pet godina igrala u podgoričkoj Budućnosti!

Ali naša dame su se konsolidovale i zaigrale najbolje kada je bilo najbitnije za veliki trijumf i plasman u finale u kom će biti u prilici da brane zlato.

BONUS VIDEO:

Gost ALO: Ljubisa Tumbaković o meču protiv Portugalije