Ivana Maksimović
Ministarstvo odbrane RS
Ivana Maksimović

Ministarstvo odbrane RS

Ivana Maksimović u uniformi Vojske Srbije, Foto: Ministarstvo odbrane RS

Da će reprezentacija Vojske Srbije ostvarivati respektabilna sportska ostvarenja, svedoči moćan sastav koji se okupio na promociji na Kopaoniku.

Uz mnoge evropske i svetske šampione, u vrstu je stala i naša lepa strelkinja Ivana Maksimović Anđušić, osvajačica srebrne medalje na Letnjim Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Prva među jednakima bila je i na Igrama u Riju 2016, kada je na svečanoj ceremoniji otvaranja nosila zastavu Srbije.
Sada je obukla i uniformu Vojske Srbije i u dve discipline će na Vojnim igrama u Kini (mali kalibar - trostav i ležeći stav) pokušati da donese našoj zemlji još jedno odličje.

- Pucam na medalju i u Kini, tu nema dileme. Ovo je za mene nova čast, velika obaveza, ali i pravo uživanje. Neverovatno sam se osećala kada sam zaduživala vojničku uniformu i čizme, nakon što sam sam pozvana da predstavljam Vojsku Srbije. U momentu sam se osećala kao u nekom filmu, najmanje kao junaci iz naše popularne serije „Vojna akademija“ - uz čaroban osmeh za „Alo!“ priča Ivana.

Ministar Vulin pred šampionskim strojem

Ministarstvo odbrane

Ministar Vulin pred šampionskim strojem, Foto: Ministarstvo odbrane

Naša šampionka kaže da joj neverovatno iskustvo predstavlja i činjenica da je sa svojim sportskim saborcima imala priliku da ruča i večera u vojnom restoranu.

- Bila je to prilika da probam toliko hvaljeni vojnički pasulj i, moram vam priznati, oduševljena sam. Neverovatan je i osećaj kada se nađete na pisti s vojnicima u okruženju svih tih tenkova, kamiona. Još nemam status vojnika, ali ću se sigurno prijaviti na neki od konkursa. Sport i vojska imaju puno sličnosti, raduje me formiranje reprezentacije VS i Sportske jedinice - zaključuje Ivana Maksimović Anđušić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića