Vasil Lomačenko
AP Photo/Adam Hunger
Vasil Lomačenko

AP Photo/Adam Hunger

Vasil Lomačenko, Foto: AP Photo/Adam Hunger

U boks spektaklu održanom u londonskoj "O2 Areni" ukrajinski bokser Vasil Lomačenko (31) jednoglasnom odlukom sudija pobedio je Britanca Lukea Kampbela (31) obranivši WBO i WBA naslove lake kategorije, a pripala mu je i upražnjena WBC titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Kod sudija nije bilo previše dileme. Rezultat je bio dva puta 119-108 i jednom 118-109. Zanimljivo, bio je to okršaj bivših olimpijskih pobednika iz Londona 2012. godine. Lomačenko je osvojio zlato u lakoj, a Kampbel u bantam kategoriji.

Vasil Lomačenko

AP Photo/Adam Hunger

Vasil Lomačenko, Foto: AP Photo/Adam Hunger

Ukrajinac ima i zlato iz Pekinga 2008. Lomačenko sada drži WBA, WBC i WBO titule lake kategorije.

Za ujedinjene kategorije nedostaje mu samo još jedna. To je IBF titula, čiji je vlasnik Ričard Komni. Poslednji koji je ujedinio sva četiri naslova bio je Pernel Vajtaker.

Sudar kakav se ne pamti, FRANCUSKI VOZAČ IZGUBIO ŽIVOT! Ostala samo olupina, prizor od kog se ledi krv (FOTO)

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 31.08.2019. 19:24 Užasavajuće. olupina, ostatak vozila u kom je poginuo Eber, Foto: EPA/Remko De Waal Francuski vozač Formule dva Antoan Iber (22) poginuo je u nesreći koja se dogodila u trci na belgijskoj stazi Spa-Frankoršamp.

Sjajni Ukrajinac je bio jedan od najboljih amatera u istoriji boksa. Doživeo je samo jedan poraz u 397 mečeva, a osvojio je po dva olimpijska i svetska zlata te jedno evropsko. Mnogi ga smatraju najboljim 'pound to pound' bokserom na svetu, a u profesionalnoj karijeri upisao je 14 pobeda i jedan poraz.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!