PRIČA SE Mik Šumaher naredne sezone u Hasu?

Hasov F1 tim će naredne sezone imati nove vozače, a jedan od njih bi mogao da bude Mik Šumaher, sin legendarnog Mihaela Šumahera.

Mik Šumaher
Mik Šumaher, Foto: Tanjug/StephanieLecocq

Nakon što je zvanično potvrđeno da vozači Roman Goržan i Kevin Magnusen napuštaju Has na kraju sezone, počelo je da se razmatra o novim vozačima. Has će navodno do trke u Portugalu, koja se vozi narednog vikenda, objaviti imena novih vozača za narednu godinu, a jedan od njih bi mogao da bude lider Formule 2 Mik Šumaher.

Osim Šumahera juniora, sa Hasom se povezuje Serhio Perez koji je izgubio mesto u Resing Pointu za 2021. godinu, timu koji će se naredne sezone zvati Aston Martin. Perez se takođe povezivao sa Vilijamsom, kao zamena za talentovanog britanskog vozača Džordža Rasela. Ruski vozač Nikita Mazepin je takođe u konkurenciji.

Kao što je poznato, Mik je sin legendarnog svetskog šampiona Mihaela Šumahera. Has ima jake veze sa Ferarijem, a 21-godišnji vozač je član akademije italijanskog tima. Povezivao se i sa ekipom Alfa Romea, ali se očekuje da će ovaj tim zadržati Antonija Đovinacija.

Grožan vozi za Has od prve sezone ovog tima u Formuli 1 2016. godine, a najbolji rezultat mu je četvrta pozicija u Austriji 2018. godine.

Grožanova budućnost u Formuli 1 je neizvesna, a priznao je da je zainteresovan za Pežoov projekt hiperautomobila.

Danski vozač Magnusen je u Has stigao 2017. godine, a najbolji rezultat mu je peto mesto. 

Za više sportskih vesti zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti