Formula 1
EPA-EFE/SRDJAN SUKI
Formula 1, Foto: EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju pred Veliku nagradu Belgije, 13. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Mladi Monegašanin je na stazi „Spa Frakoršam“ došao do treće pol pozicije ove sezone, sa sedam i po desetinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Sebastijana Fetela. Treće mesto zauzeo je branilac titule Luis Hamilton, koji je bio 15 hiljaditinki iza Nemca.

Iako je Fetel imao priliku da ugrozi Leklera, napravio je veliku grešku u poslednjem brzom krugu. Hamilton je bio prinuđen da se zadovolji trećim mestom, ali je njegov tim odradio fantastičan posao, budućina da je vozač Mercedesa imao udes tokom trećeg treninga, ali je mogao da koristi staru šasiju.

Pobeda za još jedan korak ka medalji!

AUTOR: B92/ M. Dr. DATUM I VREME: 31.08.2019. 17:19 Utakmica Srbija - Rumunija igra se u nedelju od 16 časova. Stefana Veljković, Foto: ossrb.org * Srbija je u grupnoj fazi ostvarila sve pobede * Pobednik meča Srbija - Rumunija igraće protiv boljeg iz duela Azerbejdžan - Bugarska * Srbija na ovom prvenstvu brani titulu Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igra u nedelju u Ankari protiv Rumunije meč osmine finala Evropskog prvenstva.

Kvalifikacije u Belgiji su obeležili i incidenti u prvom delu kada je vozač Vilijamsa Robert Kubica na samom početku udario u ogradu, a njegov bolid se potom zapalio.

Dok se Antonio Đovinaci zaustavio pored staze nekoliko minuta kasnije.

Za Kubicu i njegovog timskog kolegu Džordža Rasela je rezervisan poslednji startni red, a takmičenje su u tom delu završila obojica vozača ekipe Toro Roso Pjer Gasli i Danil Kvjat, između kojih se našao Karlos Sains junior na 17. poziciji.

BONUS VIDEO:

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!