Kritikovao paralizovanog Šumahera!

M.Ž. | sport 2016-02-12 21:21:14 2016-02-12 21:21:14

Nemački tabloid "Ekspres" preneo je izjavu aktuelnog svetskog prvaka Luisa Hamiltona koji je, ničim izazvano, kritički dotakao Mihaela Šumahera.

Profimedia

Na jedno od pitanja da uporedi svoje titule sa onih sedam koliko je osvojio popularni Šumi, Britanac je dao krajnje kontoverzan odgovor.

- Nikad nisam radio stvari da bih osvajao titule, kao što je to činio Šumaher. Sve uspehe sam stekao isključivo zahvaljujući sopstvenim veštinama - rekao je Hamilton.

Nije poznato na šta je konkretno Hamilton mislio, moguće na kontroverzne poteze tokom karijere i sudaranja sa Dejmonom Hilom ili glasinama o superiornosti Bridžstonovih guma u periodu dok je Nemac vozio za Ferari, ali Hamiltonov komentar nikako nije prijao Šumaherovim navijačima, naročito ako se ima u vidu da stanje poznatog nemačkog vozača.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine doživeo nezgodu na skijanju. Prilikom pada, udario je glavom u kamen posle čega je dugo bio u komi u bolnici u Grenoblu. Poslednjih godinu dana provodi na oporavku u porodičnoj kući u Švajcarskoj. Relevantne informacije o njegovom zdravstvenom stanju, javnosti nisu poznate.

- Hamilton bi trebalo da uključi mozak pre nego što nešto progovori. Trebalo bi jednom za sva vremena da nauči i da shvati kakve uspehe je postigao Mihail Šumaher. Samo ću reći da ponos dolazi pre pada - ogorčen je ovom Hamiltonovom izjavom bio Rajner Ferling, predsednik Šumaherovog fan kluba iz Kerpena.

Expand player
Pogledajte više