Poginula braća
Foto: Alo/Printscreen/Instagram

Rođaci Amerikanca Džeka Kartera Roada i australijske braće Džejka i Kaluma Robinsona identifikovali su njihova tela i neće biti potrebe za genetskim testovima, saopštila je kancelarija državnog tužioca Baha Kalifornije u nedelju.

Inače, braća Robinson su putovala po svetu i posećivala lokacije zanimljive surferima. Prošle godine posetili su i Hrvatsku - bili su na Plitvicama i Jadranu.

Troje meksičkih državljana koji su prethodno ispitani u vezi sa njihovim nestankom uhapšeni su pod sumnjom za otmicu, saopštilo je državno tužilaštvo. Jedan od osumnjičenih je identifikovan kao Hesus Herardo N, poznatiji kao "El Kekas".

 

 

Trojica prijatelja bila su na surfovanju i kampovanju u blizini grada Ensenade, oko 70 kilometara južno od pograničnog grada Tihuane, kada su nestali 29. aprila.

Surferi su možda bili napadnuti u pokušaju krađe vozila, rekli su zvaničnici, pozivajući se na rezultate preliminarne istrage. Donja Kalifornija poslednjih godina beleži porast nasilja, mada se ono retko dešava u turističkim oblastima kao što je Ensenada.

Izgoreli beli pikap pronađen je na jednom ranču u Santo Tomasu, udaljenom oko 50 kilometara od mesta gde su pronađena tela, prenosi CNN. U pitanju je vozilo ispred kog se Kalum fotografisao i sliku postavio na Instagram nedelju dana pre nego što su tri druga nestala.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading