sveća
Printscreen
sveća, Foto: Printscreen

Prema informacijama koje prenose američki mediji, u nedelju popodne po sredneevropskom vremenu u Tampi je u pucnjavi poginuo nekadašnji vajd risiver San Dijego Čardžersa i Nju Ingland Petriotsa Ričej Kaldvel. Informacije je preneo TMZ, ali ih je ubrzo potvrdio i ESPN.

Bivši igrač američkog fudbala je upao u zasedu nekoliko muškaraca ispred svoje kuće. Prema navodima njegove majke, oni su imali za cilj da ga opljačkaju. Nekadašnji NFL igrač je pogođen u nogu i grudi, a život je izgubio u ambulantnim kolima na putu za bolnicu.

Kaldvel je imao 41 godinu, a u ligu je stupio 2002. godine kao 48. pik NFL drafta. Za Čardžerse je igrao do 2005. godine, a potom je nosio dres Petriotsa, Vašington Redskinsa i Sent Luis Remsa.

Imao je problema sa zakonom po završetku karijere – 2014. godine je uhapšen zbog posedovanja droge sa namerom distribucije, a 2015. je osuđen na 27 meseci zatvora posedovanja nekoliko vrsta droga i trgovanja, kao i zbog nekih prekršaja u vezi sa kockanjem. U decembru 2019. godine optužen je za prevaru, a kaznu je trebalo da počne da služi u junu 2020.