Beogradski maraton
Promo
Beogradski maraton

Promo

Beogradski maraton, Foto: Promo

Na posebnoj panel diskusiji, u okviru konferencije, o efektu i značaju koji različiti događaji imaju na razvoj destinacija govorio je i Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Nikolić se zahvalio organizatorima na pozivu istakavši da Beogradski maraton, kao jedini prisutan događaj na konferenciji, retko ima priliku da i iz drugog ugla predstavi ovaj najznačajniji i najmasovniji tradicionalni međunarodni sportski događaj u Srbiji, kao i različite i mnogobrojne benefite koje on ostvaruje.

Pročitajte još:

Obično se o Beogradskom maratonu govori kao o vrhunskom sportskom događaju i trkačkom pokretu zdravlja, ali ovoga puta predstavljen je značaj Beogradskog maratona kao turističkog događaja.

Direktor Beogradskog maratona se u svom izlaganju posebno osvrnuo na izvanrednu saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda, kao i na zajednički projekat koji ove dve institucije sprovode u cilju predstavljanja Beogradskog maratona, Beograda i Srbije na specijalizovanim turističkim sajmovima svetskog trkačkog pokreta.

Poseban deo panela bio je posvećen temama i pitanjima održivosti događaja, novim načinima i alatima u komunikaciji sa turističkim i sportskim tržištima, kao i o problemima i izazovima sa kojima se organizatori događaja susreću.

Pogledajte iz dosad neobjavljenog ugla kako je Kenijka proslavila svetski rekord (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 14.10.2019. 13:39 - 14.10.2019. 13:45 Brižit Kosgej ostvarila je istorijski rezultat na maratonu u Čikagu i oborila rekord star 16 godina Brižit Kosgej, Foto: EPA Tannen Maury Kenijska atletičarka je maraton istrčala za 2 sata, 14 minuta i 4 sekunde i tako se upisala u istoriju.

Osim Nikolića, na panel diskusiji učestvovali su i direktori Turističkih organizacija Vojvodine, Novog Sada, Zlatibora, Republike Srpske i grada Budve.

U uvodnom izlaganju, učesnicima konferencije se obratio Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, koji je, osim izvanrednih rezultata TOB-a u poslednjih nekoliko godina u razvoju turizma u Beogradu, istakao i značaj industrije događaja, kao deo MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exibitions) turizma - sa posebnim osvrtom na Beogradski maraton kao primerom dobre prakse, koji tradicionalno i kvalitetno reprezentuje Beograd kao turističku destinaciju i koji u kontinuitetu ima povećan broj, kako domaćih, tako i stranih gostiju i učesnika iz celog sveta – što značajno doprinosi i povećanju turističkog prometa u Beogradu.

Bonus video: Brižit Kosgej srušila svetski rekord u maratonu star 16 godina