Džonatan Bazbi i Braimi Sunkar Dabo
twitter.com/IAAFDoha2019
Džonatan Bazbi i Braimi Sunkar Dabo

twitter.com/IAAFDoha2019

Džonatan Bazbi i Braimi Sunkar Dabo, Foto: twitter.com/IAAFDoha2019

Atletičar Gvineje Bisao Braimi Sunkar Dabo žrtvovao je svoj rezultat kvalifikacione trke na 5.000 metara na Svetskom prvenstvu u Dohi. On je to uradio kako bi pomogao premorenom Džonatanu Bazbiju sa Arube da završi trku. Bazbi se mučio, nije mogao da hoda i počeo je da posrće u poslednjem krugu. Dabo je to video, prekinuo je da trči i zagrlio ga, zatim ga je malo i vukao ali mu je pomogao da dodje do cilja.

Modrićeva navija protiv Srbije, pomenula naš poraz od Slovenije, a voditelj je svetski poklopio! Šarenac, legendo (FOTO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 28.09.2019. 12:23 Car. Modrićeva i Šarenac, Foto: Instagram/sanja_modric Dve zemlje nekadašnje Jugoslavije ponovo u finalu Evropskog prvenstva. Kao što je to bilo pre dve godine na Eurobasketu, tako će biti i ovoga puta u Francuskoj kada su u pitanju odbojkaši. Ponovo će snage odmeriti Srbija i Slovenija.

Oni su trku završili sa skoro pet minuta zakašnjenja za pobednikom Selemonom Baregom iz Etiopije, ali su dobili veliki aplauz na stadionu Kalifa, na kome su celog dana radili rashladni uredjaji kako bi se atletičarima olakšalo takmičenje, zbog velikih vrućina u Dohi.

"Svaki sportista bi u toj situaciji uradio isto. To je normalno, pomoći nekome iz druge zemlje. Zahvalio mi je", rekao je Dabo putem prevodioca.

Javnu ljubavnu poruku mu poslala devojka - svetska šampionka! Pre njega je bila sa Raduljicom! (FOTO)

AUTOR: Blic/S.M. DATUM I VREME: 28.09.2019. 11:25 - 28.09.2019. 11:45 Srpski sport ima više romansi nego Holivud. Srećko Lisinac, Nikola Peković, Foto: EPA/Yoan Valat Srećko Lisinac zajedno sa reprezentativcima Srbije juče je oduševio mnoge kada su se u maestralnoj borbi plasirali u finale Evropskog prvenstva pobedivši Francusku usred Pariza!

Bazbi i Dabo su jedini atletičari svojih zemalja na Svetskom prvenstvu u Dohi. Obojica su dobili specijalne pozivnice koje dozvoljavaju zemljama bez jakog trkačkog programa da pošalju po jednog sportistu na takmičenje, čak iako ne ispunjava kvalifikacione standarde. Dabo je pre trke rekao da mu nije cilj da se plasira u finale, već samo da istrči najbolji rezultat.

PROČITAJTE JOŠ:

Svetsko prvenstvo počelo je u petak u Dohi i trajaće do 6. oktobra.

BONUS VIDEO:

Premijerka Ana Brnabić proslavlja gol Srbije u Luksemburgu!