državni prvak u dizanju tegova
Foto: Privatna arhiva/Društvene mreže

Na nakmičenju koj je organizavao Sportski savez Srbije i selektor  Milan Smiljanić  bilo  je prijavljeno više od 170 takmičara koji su se  u dobroj atmosferi zabavljali dok je trajalo takmičenje.

državni prvak u dizanju tegova

Društvene mreže

 

 

Marković koji je naš svetski i Evropski šampion bio je oduševljen atmosferom koja je vladala na takmičenju. Naime, Marković je lani za Srbiju osvoji šest svetskih medalja i isto toliko Evropskih  on je i pobednik na svetskim kupovima u master konkurenciji (83 do 90 kilograma) u  dizanju tegovau master kategoriji.  

On dodaje da iako se spremao za naše državno prvenstvo i nalazi se u dobroj formi, mala trema je postojala.

državni prvak u dizanju tegova

Društvene mreže

 

 

-Znate mi smo jako nepredvidljiv narod i kod nas ne postoji reč nemoguće, sve možemo ako to dovoljno jako želimo. Zbog toga sam imao blagu tremu te sam više treirao nego li da idem na svetsko prvenstvo – kroz osmeh je rekao Marković.
On je  pohvalio i organizatore takmičenja i trud selektora da i mi dosegnemo svetski nivo.
 Sama činjenica da je na takmičenju bio Petar Milenković naš nadaleko čuveni paraolimpijac  sve govori o organizaciji.  Iskrono ta pozitivna trema mi je pomogla da nakon što su me prozvali izađem i ne samo pobedim nego i postavim novi rekord, koji bi trebalo da bude samo motiv  više  za  druge takmičare kako bi ga oborili – rekao je Marković i dodao:  
Vremena za slavlja nema, iako mi mnogi čestitaju ja se več sada spremam za naredno takmičenje koje se održava u Rusiji. Kada i gde če biti pa ću ćete – zagonetan je bio Marković.

državni prvak u dizanju tegova

Društvene mreže

 

 

Akademski sportista

Da se red, rad i samodisciplina isplati, svedoči priznanje koje je leskovačka sportska legenda Živorad Žika Marković dobio, a to je prijem u "Srpsku kraljevsku akademiju inovacionih nauka". Marković je, na osnovu zapaženih svetskih i domaćih rezultata,  na svečanom prijemu u kući Kralja Petra prvog u Beogradu proglašen za akademika iz oblasti sporta.

 

 

Marković istiće da sve želje mogu da se ostvare, ukoliko se nešto jako želi.
 
- Cilj mi je da mladi shvate da ništa nije nedostižno, ali da je za uspeh potrebno vreme i rad na sebi. Ništa preko noći ne pada sa neba, zato radite, trenirajte i tako sebi otvarate vrata za život i uspeh. Ukoliko vam je cilj da budete sportista, samo rad i dsciplana je put do uspeha, koji će neminovno doći - rekao je Marković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading