SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO Rukometašice opet "pregazile" Tursku na oproštaju pet "lavica"
Foto: Promo/RSS

Naš nacionalni tim predvođen selektorom Urošem Bregarom, u revanšu baraža je slavio sa 33:25. Podsetimo, u prvom meču u Turskoj bilo je 33:24 za naše "lavice", pa je plasman "overen" novom pobedom.

Danas su se u dvorani na Banjici, u Beogradu od nacionalnog tima oprostile Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Kristina Graovac i Tamara Radojević, tako da je ovaj meč i imao i dodatni značaj.

Inače, meč je odigran pred punom dvoranom, a veći deo navijača bila su deca koja su sve vreme pružala glasnu podršku. U publici je bio i ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Zoran Gajić, kao i državni sekretar Marko Kešelj.

Izabranice Uroša Bregara su malo sporije otvorile meč, pa su Turkinje sredinom prvog poluvremena imale i dva gola razlike. Sve se promenilo posle tajm-auta koji je uzeo selektor.

Srpkinje su zaigrale mnogo bolje, za nekoliko minuta stigle do preokreta, i kasnije samo uvećavale prednost. Jovana Stoiljković je bila najefikasnija kod Srpkinja sa sedam pogodaka, Sanja Radosavljević je postigla pet golova bez promašaja iz igre, Jelena Lavko je takođe dala pet golova, dok je četiri lopte u mrežu Turkinja poslala Tamara Radojević.

Planetarni šampionat će biti održan od 29. novembra do 17. decembra u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading