ODRŽAN ŽREB KVAIIFIKACIJA ZA PRVENSTVO EVROPE Vaterpolisti Srbije u grupi sa Turskom, Slovačkom i Velikom Britanijom
VSS

Evropsko prvenstvo je na programu od 3. do 16. januara u Izraelu. Direktni učesnici su selekcije Hrvatske, Mađarska, Španije, Italije, Grčke, Francuske, Crna Gore, Gruzije i Izraela kao organizatora.

Na turniru u Holandiji sastaće se domaća selekcija sa Litavnijom, Poljskom i Portugalom. Na Malti domaća selekcija će igrati sa Nemačkom, Ukrajinom i Bugarskom, dok će u Sloveniji domaća reprezentacija koplja ukrstiti sa Rumunijom, Švajcarskom i Finskom. Četiri pobednika i tri najbolje drugoplasirana sastava po grupama će izboriti plasman na Evropsko prvenstvo.  

MANDIĆ SE OGLASIO PRVI PUT NAKON SUSPENZIJE Srpski vaterpolista otkrio sve detalje

U ženskoj konkurenciji takmičenja će se održati istom terminu, takođe u četiri grupe. Direkni učesnici su selekcije Španije, Grčke, Italije, Holandije, Mađarske, Izraela, Francuske i Hrvatske. Srbija će biti domaćin turnira na kom će učestvovati još Ukrajina i Češka. U Bugarskoj će se sastati domaća ekipa sa Slovačkom i Maltom, dok će u Rumuniji igrati osim domaće selekcije i Švajcarska, Turska i Švedska. Na turniru u Portugalu na programu će biti utakmice domaće selekcije i Nmeačke, Finske i Velike Britanije.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije u kvalifikacionim grupama. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading