OSTAJE IZA REŠETAKA ZBOG STRAVIČNOG ZLOČINA Pistorijus ubio devojku, pa tražio da ga puste - predlog odbijen
EPA-EFE/STR

Paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus ostaće u zatvoru da održava kaznu zbog ubistva devojke, Rive Stenkamp.

Ranijih dana pojavile su se informacije da bi mogao da napusti zatvor u roku od nekoliko nedelja ako odbor za uslovni otpust na slobodu odluči u petak da ga oslobodi na polovini 13-godišnje kazne zatvora zbog ubistva njegove devojke. Saslušanje će se održati u zatvoru u administrativnoj prestonici Pretorije i odluka će verovatno biti poslednje poglavlje u potresnoj priči koja je privukla pažnju širom sveta.

- Odbor mora da utvrdi da li je svrha zatvora ispunjena - rekao je Singabaho Nksumalo, portparol Odeljenja za popravne službe. U februaru 2013, olimpijski i paraolimpijski sprinter ubio je svoju devojku, Revu Stenkamp, manekenku i diplomiranu pravnicu, kada je četiri puta pucao kroz vrata kupatila svoje kuće u Pretoriji. 



Državni tužioci optužili su Pistorijusa (36) da je namerno ubio svoju devojku u naletu ljubomore i besa. 

Sportista, koji se često "lomio" na sudu, negirao je optužbe, rekavši da je bio duboko zaljubljen u nju i da veruje da je štitio kada je pucao kroz vrata toaleta jer je mislio da se tamo krije uljez. Sudija je utvrdio da nema dokaza da je Pistorijus želeo da je ubije, ali ga je proglasio krivim za lakši zločin krivog ubistva, jer je delovao „prebrzo i upotrebio prekomernu silu“.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading