Otvoreno pojedinačno prvenstvo Evrope 2023. u Vrnjačkoj Banji
Foto: Promo/ŠSS

Otvaranje se održalo u Kristaloj Sali hotela Zepter koji se nalazi u samom srcu Vrnjačke Banje, i koji će učiniti sve da boravak skoro 500 takmičara iz 40 različitih federacija bude ugodan u ovom turistički poznatom mestu. Ceremoniju je vodila Lena Miladinović, koja je navela koliko je ovo takmičenje važno za našu zemlju, a govornici su toplo pozdravili takmičare i poželeli im uspešan turnir.

Prvo domaćin, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović poželeo je dobrodošlicu gostima:

- Poštovani učesnici Evropskog seniorskog turnira u šahu, uvažene dame i gospodo dragi naši organizatori iz Šahovskog saveza Srbije, dobro dosli u jednu od najlepsih banja Srbije. Imam čast da Vas u svoje i u ime gradjana Vrnjacke Banje najsrdačnije pozdravim i poželim puno uspeha na turniru, i da u slobodno vreme uživate u lepoti ovog mesta koga je priroda bogato darivala. Želim da vas podsetim na tradiciju Vrnjačke banje na ženski svetski turnir u šahu koji je održan 1961. godine u prelepoj sali termalnog kupatila iz 18 zemalja sveta. Verujem da cemo sada i u buduce biti takodje dobri domacini. Sa koliko odgovornosti i zadovoljstva smo prhvatili ovaj turnir svedoči i figura Kraljice koja je izrađena u čast ovog turnira i svih narednih u našem mestu . Ona neće biti samo simbol šaha već i simbol našeg prijateljstva. I kao što piše na postamentu ona će biti Vaša i naša prestonica šaha na ponos Srbije i našeg mesta - rekao je Đurović.

Otvoreno pojedinačno prvenstvo Evrope 2023. u Vrnjačkoj Banji

ŠSS

 

 

Nakon gospodina Đurovića, obratio se predsednik Šahovskog Saveza Srbije Dragan Lazić, koji se zahvalio Evropskoj šahovskoj Uniji (ECU) na ukazanom poverenju. Svestan koliko ovaj tip prestižnih turnira ima značaja za dalji razvoj srpskog šaha, pokazao je spremnost da nastavi u istom tempu, kako bi šah u Srbiji doveo na najviši mogući nivo.

Otvoreno pojedinačno prvenstvo Evrope 2023. u Vrnjačkoj Banji

ŠSS

 

 

Celu ceremoniju otvaranja ulepšala je Nikolina Nika Kovačević koja je svojim glasom i šarmom ostavila publiku bez daha, nju je pratio ansambl „Renesans”, koji je i izvan granica naše zemlje poznat po ranoj i tradicionalnoj muzici koju izvodi. Ovaj ansambl, osnovan je daleke 1969. godine.

Individualno prvenstvo Evrope, na samom kraju ceremoje, proglasio je otvorenim predsednik Evropske šahovske Unije (ECU), gospodin Zurab Azmajparashvili, koji je, prezadovoljan uslovima za igru koju su obezbedili organizatori, poželeo svima uspešan turnir.

Otvoreno pojedinačno prvenstvo Evrope 2023. u Vrnjačkoj Banji

ŠSS

 

 

Ovim prvenstvom Šahovski Savez Srbije nastavlja da niže i donosi u Srbiju prestižne turnire koji su od presudnog značaja za razvoj srpskog šaha, i motivaciju mladih da se uključe u ovaj, treći po masovnosti sport u državi.

Prva partija zvanično počinje u subotu u 15 časova, igraće se 11 kola, u hotelu Zepter, jedna partija dnevno.

Spisak svih igrača možete pogledati ovde: Chess-results LINK >>>

Pratite turnir na sajtu Šahovskog saveza: https://serbiachess.org/

Zvaničan sajt turnira: https://eicc2023.com/

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading