BJELICA POSLE OGROMNOG USPEHA Velika stvar, uradili smo nešto što niko nije
OSS

Srbija je u finalu ubedljivo savladala Brazil 3:0.

-Odbranili smo svetsko zlato na način na koji to niko nikada nije uradio. Velika je ovo stvar za nas. Sjajnih pet meseci smo provele zajedno, bilo je naporno ali se na kraju isplatilo - rekla je Bjelica Tanjugu.

Iskremno, od početka sa bila optimistična, pogotovo posle Svetske lige gde smo odigrali dobro i gde smo se svi uklopili, dodala je ona.

SRPSKE HEROINE KOD PREDSEDNIKA Vučić organizuje prijem za zlatne odbojkašice


-Posle toga nam se pridružila i Tijana Bošković i sve je onda izgledalo fantastično. Opet na pripremnom turniru pre prvenstva smo izgubile od Italije i Turske, to jednostavno nije bila neka realna slika, znale smo da imamo prostora za napredak i tako se ispostavilo na kraju - istakla je Bjelica.

Srpske odbojkašice ušle su u istoriji kao prvi tim koji je titulu osvojio sa maksimalnih 12 pobeda i samo pet izgubljenih setova, a pridružile su se selekcijama Japana, Kine i Rusije koje su po dva puta uzastopno bile najbolje na planetarnom šampionatu.

Tri puta uzastopno zlato je osvajala jedino selekcija Sovjetskog saveza.

-Protiv Bugarske na početku, potom Sjedinjenih Država i onda Poljske. Ne kažu džabe da je četvrtfinale najteža utakmica na prvenstvu - zaključila je Bjelica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading