STARTOVALA PRVA LIGA CENTRALNE SRBIJE Završena Prva liga Srbije i odmah se traže novi prvoligaši
Saša Jevtić

Pobednik će se plasirati u elitu Srbije, ali i drugoplasirani, jer su Vladimirci i Mladost Lučani ispali u niži rang.

Liga je kao i ranijih godina sigurno najkvalitetnija druga liga od tri koliko ih imamo. Ove godine nema izrazitog favorita i izuzetno je nezahvalno prognozirati koje dve ekipe mogu u prvi rang takmičenja. Po rejtingu ŠK Rudar iz Kostolca i ŠK Radnički vodovod iz Kragujevca su prvi favoriti. Ipak tu ne treba da izuzmemo i Slogu iz Kraljeva, Valjevski ŠK ili OŠK Paraćin. Borba za opstanak će sigurno voditi ŠK Klupci 75, ŠKGN Nais iz Niša i Kablovi iz Jagodine. Ko će im se pridružiti u toj borbi ostaje da se vidi u narednim danima.

Najveća zvezda ove lige je sigurno reprezentativac Crne Gore, Denis Kadrić. Ukupno je 10 nisioca sa najvišim tutulama uz veliku broj međunarodnih majstora šaha.

Takmičenje je počelo u subotu 1. oktobra i trajaće do 10. oktobra kada ćemo saznati ko ide u viši rang, a ko napušta ligu u niže lige.

Posle dva kola, favoriti su se jasno izdvojili: Rudar Kostolac, VŠK 2005 i Sloga iz Kraljeva imaju maksimalan učinak sa po 6 poena.

U 2. kolu videli smo zaista zanimljive susrete. Ipak, derbi je bio između Sloge i Metalca. Uspešnija je bila ekipa Sloge gde su trijumf doneli Nikola Nestorović koji je savladao Zlatka Ilinčića na prvoj tabli i njegov otac Dejan koji je savladao Vladana Rabrenovića na četvrtoj tabli.

NOVI ŠAMPION ZMAJ! Mladost, Vladimirci i Grocka Restoran vinogradi ispali iz elite

Pogledajmo rezultate 2.kola:

1. ŠKGN "NAIS" - Niš "KRUPANJSKI ŠK" - Krupanj 3 : 3

2. ŠK "RADNIČKI-VODOVOD" - Kragujevac ŠK "KRUŠIK" - Valjevo 2 : 4

3. "ARANĐELOVAČKI ŠK" - Aranđelovac OŠK "PARAĆIN" - Paraćin 3 : 3

4. ŠK "KABLOVI" - Jagodina ŠK "RUDAR" - Kostolac 1½ : 4½

5. ŠK "KLUPCI 75" - Loznica "VŠK 2005" - Valjevo 1½ : 4½

6. ŠK "SLOGA" - Kraljevo ŠK "METALAC" - G. Milanovac 4 : 2

U narednom 3. kolu u ponedeljak, videćemo derbi između VŠK 2005 i Sloge iz Kraljeva. Za razliku od Prve lige, ovde se igraju dva dupla kola i to u ponedeljak i u sredu. I ovde gledaoci neće biti uskraćeni za prenos partija uživo, pa mogu da ih pronađu na mnogim portalima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading